Sa har lagar vi vegetariskt

Så här lagar vi vegetariskt!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

I måndags var det vegetariska världsdagen. Coops manometer frågade 1048 svenskar hur det är att laga vegetariskt och var man brukar hitta inspiration. De kom fram med att kvinnor, unga och ensamboende har det lättast att laga vegetariska rätter, de hittar flest idéer på internet och att rätterna brukar ske till lunch och/eller middag.

47 procent tyckte det var enkelt att laga vegetariskt, speciellt de mellan 16-25. Var femte man brukar ha det svårt, medans varannan kvinna tyckte det var enkelt. Enklast har man i Stockholm och övre Norrland.

Var hittar man inspiration?

Primära källorna för vegetariska rätterna är internet (43%), sedan brukar man fråga vänner och familj (33%). De här källorna används speciellt av de i åldern 16-25. I den här åldersgruppen så sade 16% att influencers och bloggare också inspirerade med idéer. För kvinnor var den här inspirationskällan 10%. De som var mellan 66-75 var den gruppen som mest uppskattade matlagningstidningen. Singlar är den gruppen som komponerar egna vegetariska rätter mest. Fyra av tio män i undersökningen lagar inte vegetariskt alls.

 

Saknar du inspiration? Missa inte grynsallad recept 

Grynsallad

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.