Sa gor du laskiga drinkar till Halloween

Så gör du ”läskiga” drinkar till Halloween

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Halloween firas nu på onsdag den 31 oktober. Högtiden växer i popularitet för varje år och lagom till detta har Bacardí Carta Blanca tagit fram tre recept på romdrinkar, varav en är helt svart, som man enkelt kan göra hemma och som passar perfekt till Halloweenfesten.

Bat Blood Mojito

 

Ingredienser:  

  • 4 cl Carta Blanca eller annan ljus rom  
  • 2 cl blodapelsinjuice  
  • 2 cl limejuice  
  • 1 cl grenadin  
  • 2 tsk socker  
  • 6-10 myntablad  

Gör så här:  

Lös upp sockret i rom, blodapelsin och lime. Lägg på mynta och krossad is och blanda väl. Häll grenadin försiktigt på toppen och garnera med myntablad.  

 

Dark Kir Highball

Ingredienser:  

  • 4 cl Carta Blanca eller annan ljus rom  
  • 3 cl svartvinbärsdryck  
  • 2 cl limejuice  
  • Svart karamellfärg  
  • Ginger beer  

Gör så här:   

Häll alla ingredienser i ett highballglas med kub-is och toppa sedan med ginger beer. Häll i några droppar karamellfärg för att få drinken helt svart.   

 

Zombie

 

Ingredienser:  

  • 3 cl Carta Blanca eller annan ljus rom  
  • 1 cl Carta Negra eller annan mörk rom  
  • 1 cl Triple sec  
  • 3 cl citronjuice  
  • 4 cl apelsinjuice  
  • 2 cl grenadin 
  • En apelsin   
  • Ett körsbär  

Gör så här:  

Skaka ingredienserna med is och häll i ett stort glas. Dekorera med apelsinhjul och körsbär.   

 

 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.