annons

Foto Pressbild
Foto Pressbild

Rosévin från

Viña San Pedro

Med sommaren runt hörnet lanserar Viña San Pedro, en av Chiles ledande vinproducenter, sitt nya rosévin på svenska marknaden under det ekologiska varumärket Tierra Rica. Med en dedikation till hållbarhet och ekologiska produktionsmetoder strävar man på Viña San Pedro efter att hålla ekosystemet i balans och leverera viner av hög kvalitet.

Rosévin, som ofta förknippas med varma sommardagar och avslappnade utomhusmiddagar, har blivit en omtyckt och mångsidig medlem i vinvärlden. I Tierra Rica rosévin har man valt att använda 100% Merlot-druvor för att skapa en unik och lockande smakprofil.

Druvorna skördas för hand under de tidiga morgontimmarna för att bevara deras aromer och färgintensitet. Efter skörd pressas druvorna snabbt och försiktigt för att undvika överdriven färgextraktion. Musten genomgår sedan en dekanteringsprocess vid låg temperatur för att bevara dess fräschör. Alkoholjäsningen sker i en syrefri miljö vid kontrollerade temperaturer, vilket bidrar till att bevara vinets aromatiska egenskaper.

Resultatet är ett ljust rosa rosévin med en intensiv och fruktig doft av färska röda bär, balanserad med subtila toner av örter och citrus. Smaken erbjuder en härlig mineralitet och en livlig friskhet, med en välbalanserad syra och krämig konsistens som leder till ett långt och behagligt avslut.

Tierra Rica rosévin är perfekt att njuta av tillsammans med krämiga ostar som camembert och brie, färsk lax och sommarsallader med frukter som persika eller mango.

Med en alkoholstyrka på 13% lanseras Tierra Rica rosévin den 1 mars i Systembolagets fasta sortiment under artikelnummer 2454-01. Vinet är ekologiskt och förpackat i en lättviktsflaska och kommer att finnas tillgängligt till ett pris av 99 kr för 75cl.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.