NYHET i fast sortiment 1 september - Röd drickmogen Bourgogne från toppårgången 2015
Foto: Wine Affair Scandinavia

Röd Bourgogne från toppår i fasta sortimentet

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Maison Louis Jadot Santenay 2015 har kvalat in till det ordinarie sortimentet och finns nu på hyllan i flera av Systembolagets butiker.

Maison Louis Jadot grundades 1859 och producerar idag kvalitetsviner från hela Bourgogne. Nu lanseras deras Santenay från Côte-d’Or i Systembolagets fasta sortiment. Côte-d’Or är det mest berömda vindistriktet i södra Bourgogne och årgången 2015 är en av de bästa i regionen på över hundra år. Maison Louis Jadot Santenay är vid lanseringen det enda vinet från Bourgogne från 2015 i det ordinarie sortimentet.

Årgången 2015 tillhör en av de främsta i området på över hundra år. Tack vare åldern uppvisar vinet redan begynnande mognadstoner.

– Det är otroligt roligt att kunna erbjuda ett äldre rött vin från Bourgogne från en legendarisk årgång till ett attraktivt pris. Maison Louis Jadot Santenay 2015 uppvisar redan hela regionens storhet med sin lagrade karaktär, säger Lotta Lidén som är vd på Wine Affair.

Maison Louis Jadot Santenay 2015 är ett druvtypiskt och koncentrerat vin med silkeslen frukt. I smaken finns inslag av röda och mörka bär, lakrits samt fat och en pigg syra som ryggrad. Trots att vinet har sex års mognad, uppvisar vinet bara lätta begynnande mognadstoner. Det är färdigt att dricka nu, men kan lagras i många år framöver om man så vill. Servering sker helst vid 16-18 grader i stora generösa Bourgognekupor till allt från råbiff, kyckling och anka till karré, stekt lax och tonfisk.

Maison Louis Jadot Santenay 2015 lanserades i Systembolagets fasta sortiment 1 september.

relaterat

Storsatsning på veganskt från Orklas Anamma i höst
veganskt

Anamma storsatsar på veganskt i höst

Anamma kommer med tio produktnyheter i september och ger sig in i helt nya kategorier med växtbaserade frysta enportionsrätter, pajer och marknadens första veganska pirog.

Årets glögg från Saturnus avslöjad
Glögg

Årets glögg från Saturnus avslöjad

Varje år lanserar Saturnus nya innovativa och traditionella glöggsorter med och utan alkohol. Årets stora smaksatta nyhet är en alkoholfri vintermojito som kan drickas både varm och kall.

SodaStream lanserar smakerna BUBLY DROPS
Vatten

SodaStream lanserar smakerna bubly drops

Sedan 2019 äger PepsiCo kolsyremaskinstillverkaren SodaStream som nu inleder ett samarbete med ett annat PepsiCo-ägt varumärke, nämligen det amerikanska dryckesvarumärket bubly.

Exklusiv Bondflaska från Champagne Bollinger auktioneras ut på Bukowskis: Bollinger Moonraker Luxury Limited Edition 2007 med utropspris 55 000 kronor
mousserande

Exklusiv Bondflaska från Bollinger auktioneras ut

Den 30 september är det världspremiär av den nya James Bond-filmen ”No time to die”. I samband med premiären kommer ett unikt exemplar av Moonraker Luxury Limited Edition 2007 att auktioneras ut på Bukowskis den 6 oktober.

Tryffeltider med Zeta
Matlagning

Nu vankas det tryffeltider

Med sin komplexa smak är tryffel en fin smaksättare av många maträtter och livsmedel, men också en härlig krydda i sötsur balsamvinäger. Det bevisar nykomlingen i vinägerhyllan, Zeta Crema di Basamico Tryffel.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.