Restauranglabbet och Martin & Servera experimenterar om hållbarhet i framtidens restaurang

Sedan några månader finns Martin & Servera X, vars syfte är att utveckla digitala tjänster som stärker Martin & Servera Restauranghandels position på marknaden. Nu presenteras det första experimentet – ett samarbete med Restauranglabbet för att testa hållbara lösningar för framtidens restaurang.

Martin & Servera och Restauranglabbet har inlett ett samarbete i sin gemensamma ambition och strävan efter att utveckla hållbar restaurangdrift. Områden som samarbetet kommer att beröra är cirkulär ekonomi, matsvinn och foodtech.

Restauranglabbet är ett unikt innovationsprojekt som samlar näringsliv och akademi för att undersöka hur hållbart och cirkulärt ett komplett och komplext restaurangsystem kan bli. Projektet manifesteras genom en riktig krog, tillika testbädd, för våra egna och gränsöverskridande samarbeten med närliggande branscher.

Johan Gottberg, är en av initiativtagarna. Han uppskattar att Martin & Servera går in i samarbetet.

– När jag etablerade Food Waste-rörelsen i Sverige för ett par år sedan var det bara ett första steg. Med Restauranglabbet vill vi ta hållbarhetsfrågan hela vägen. Jag är glad att Martin & Servera är med på resan som första samarbetspartner, berättar Johan. – Vi delar samma ambition – att uppgradera och säkra framtidens restaurangbransch!

Emilia Liljeström har rollen som chef för digitalisering och innovation på Martin & Servera Restauranghandel.

– Vi vill driva innovation och digitalisering tillsammans med våra kunder. Syftet är att utveckla lösningar som kan hjälpa våra kunder att bli än mer framgångsrika, säger Emilia.

– Ju snabbare vi vågar testa nya idéer, desto snabbare kommer vi lära oss och utvecklas, berättar Emilia. – Restauranglabbet handlar om precis just det, att testa framtidens hållbara lösningar, inte bara på pappret, utan i verklig restaurangdrift.

Dela denna artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-post

Nyhetsbrev.

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!