annons

åretskock

Råvaruansvarig Årets Kock 2019

Stefan Eriksson, Årets Kock 2005, är råvaruansvarig för Årets Kock 2019. Råvarorna ska både utmanar kockarna och ge dem bästa möjliga förutsättningar att prestera under Årets Kock – SM i professionell matlagning.

 

 

Råvarugruppens uppdraget består i att välja vilka råvaror som de tävlande har tillgång till och att dessa håller högsta kvalitet. Arbetet sker i nära samarbete med tävlingsgruppen.

– Råvarorna är otroligt viktiga för tävlingen och jag vet ingen som skulle passa bättre i rollen än Stefan Eriksson med sin enorma kunskap och breda kontaktnät med duktiga odlare och uppfödare över hela landet, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock.

– Det finns så många duktiga bönder och hantverkare som varje dag lägger ner kärlek och omtanke för sina grödor och djur, och i arbetet kring hav och skog. För mig handlar matlagning om att förvalta dessa råvaror på allra bästa sätt. Därför känns det otroligt roligt och relevant att få vara med under Årets Kock och föra samman dessa duktiga matlagare med de mest fantastiska råvaror och se magi skapas, säger Stefan Eriksson, Årets Kock 2005 och råvaruansvarig Årets Kock 2019.

Följ oss på Instagram och Facebook för löpande information om årets tävling. All information samlas också på www.aretskock.se.

Foto-Pressbild

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.