Blanda egna

Recept

Purity Vodka-världens mest prisbelönta vodka

– För dig som kan Mat & Dryck –

Purity Vodka har vunnit flest guldmedaljer i internationella dryckestävlingar genom tiderna och utsågs 2017 till ”Världens bästa vodka”. Den ultra-premiumklassade, ekologiska vodkan från Skåne är skapad med ambitionen att ge både finsmakaren och drinkfantasten en helt ny smakupplevelse unik i sitt slag. 

 

Den svenska vodkatraditionen sträcker sig långt bak i historien, men de flesta av oss är vana vid standardkvalité och har ännu inte upplevt smaken av en vodka i ultra-premiumklassen. Purity Vodkas hundratal guldmedaljer och oräkneliga vinster i diverse världskända tävlingar talar för drycken lika starkt som dess smak talar för sig själv.

Puritys unika karaktär, subtilitet och fantastiska släthet i kombination av dess friska bukett och smak av nougat, malt och anis har förändrat ryktet för den spritkategori som länge setts som en intetsägande groggingrediens för garanterad berusning. Med beslutet om en prissänkning av Purity Vodka på svenska Systembolag unnar grundaren och master blender Thomas Kuuttanen fler njutbara exklusiviteter.

– Vårt mål är att visa på de enorma kvalitetsskillnader som finns inom vodka, och med prissänkningen vill vi att fler ska få uppleva smaken av en fantastisk smakvodka i en klass för sig. Vi har skapat en sprit med samma elegans och komplexitet som finns i cognac och whisky och introducerat världen, men framförallt de traditionsbundna svenskarna, till ett helt nytt sätt att dricka sprit. Vi önskar att göra ultra-premiumklassad vodka folklig, säger Thomas Kuuttanen.

Purity Vodka framställs vid mikrobryggeriet på skånska Ellinge Slott, och det är Kuuttanens unikt utvecklade destilleringsprocess som tillsammans med de bästa ekologiska råvarorna skapar världens mest prisbelönta vodka. Genom att vodkan destillerats 34 gånger genom en långsam och integrerad process, i en specialdesignad destilleringspanna i koppar och guld, skapas ett destillat som är så rent att det inte behöver filtreras. Samtidigt behåller vodkan det ekologiska höstvetet och mältade kornets karaktär.

TIPS!   Purity Vodka serveras bäst ”on the rocks”, d.v.s. ren över ett par isbitar, eller som cocktailingrediens. Förhöj tidlösa drinkar som Vodka Martini, Vodka Soda och Cosmopolitan med smaken av högsta kvalitét.

 

 

Dela via

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Skriv ut

Skicka in era recept till:

Redaktionen@mattrender.se

Nyhetsbrev.

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!