annons

Den prisbelönta hantverksromen Saint James Impérial Blanc Rhum Agricole lanseras den 8:e juni!
Foto: Saint James / Mostphotos

Prisbelönt hantverksrom lanseras 8 juni

"Rhum Agricole"´ är en romstil som reflekterar terroir och ursprung. Har du inte upptäckt "Rhum Agricole" så är det dags nu. Tisdagen den 8 juni lanseras Saint James Impérial Blanc Rhum Agricole på Systembolaget.

Rhum Agricole är en romstil som reflekterar terroir och ursprung. Har du inte upptäckt Rhum Agricole så är det dags nu. Tisdagen den 8 juni lanseras Saint James Impérial Blanc Rhum Agricole på Systembolaget.

Marc Sassier, master blender, säger så här: “A reference for all those who love white rum with character”.

Saint James Impérial Blanc är en transparent och kristallklar rom. På näsan är det aromer av nyskördade sockerrör och gräs med en svagt pepprig ton men även en viss fruktighet i bakgrunden. Smaken är len med med typiska fruktaromer och en komplexitet med ett långt avslut. Saint James Impérial Blanc är perfekt att blanda goda cocktails och drinkar på, se nedan förslag på Martiniques ”nationaldrink”.

Recept på Ti Punch.

Saint James var den första ”Agriculture-romen” i världen och den bäst säljande på Martinique. SAINT JAMES vinner regelbundet priser och har fått utmärkelser på flera av de mest prestigefyllda internationella tävlingarna vilket bevisar att kvalitén är väldigt bra.

Många anser att ”Rhum Agricole” är det renaste uttrycket för rom. Dessa rom kommer från ön Martinique som ligger i Karibien och som tilldelas den prestigefyllda franska ”appellation d’origine contrôlée”, AOC-klassificeringen. Saint James vita rom reflekterar terroir av jorden och solen på Martinique.

Saint James Rhums har en historia på över 250 år av genuint hantverk & passion och är producerad från sockerrör som pressats direkt efter skörd. Den uppskattas för dess karaktäristiska och unika egenskaper där terroir och ursprung reflekteras. Saint James distribueras till över 50 länder och är berömd för sin fyrkantiga flaska som är nummer 1 i världen av ”Agricole Caribbean Rhum”. (Källa: The IWSR 2018).

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.