Prisbelönta baren tolkar semla i flytande form

Prisbelönta baren tolkar semla i flytande form

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Inför fettisdagen 2021 har Sveriges mest prisbelönta bar Tjoget tagit fram två flytande tolkningar av bakverket semla.

Vi i Sverige har sedan början av 1900-talet förkovrat oss i semlor på fettisdagen. Ett omåttligt populärt bakverk sedan länge och förr om åren något man kunde längta länge till då det bara serverades under en vecka i februari/mars. Tiderna förändras och nya tolkningar av detta mästerverk har skapats. Tidigare år har semlan serverats bland annat som carbonara, wrap, prinsess-semla, smoothie, korv med bröd, wienersemla, chokladsemla, och det fortsätter i det oändliga.

– Jag minns att jag för några år sedan gjorde en cocktail med smaker inspirerade av semlan. Men i år ger vi oss in i debatten med två egna tolkningar av allas vårt favoritbakverk semlan, säger krögare Andreas Bergman.

Recepten är skapade av Tjogets barteam, lett av Leo Lahti.

– Fat Tuesday Fizz är en tolkning av Ramos Gin Fizz, en drink skapad för 150 år sedan i New Orleans där man också firar fettisdagen, men då under namnet Fat Tuesday som är en del av Mardi Gras, säger bartender på Tjoget Axel Söderström.

– Vi har haft fler dessert/after dinner-cocktails på menyn genom åren. FIKA 1.0 va en tolkning av en favoritfika. Detta är en fortsättning på det och det blir kul att slänga in en cocktail i semmeldebatten, säger Leo Lahti, barchef på Tjoget.

Drinkarna kommer att serveras på Tjoget den 11-16 februari, men om man hellre vill göra dem själv hemma finns recepten här nedan.

Fat Tuesday Fizz

Fettisdags-FIKA 1.0

relaterat

Nu ska Sveriges bästa sommelier koras
Tävling

Nu ska Sveriges bästa sommelier koras

Nu drar tävlingen igång som ska kora Sveriges bästa kvinnliga sommelier. Bakom LiIy Bollinger Award står det anrika champagnehuset Bollinger och Arvid Nordquist.

Brasserie Astoria öppnar 15 mars
Restaurang

Brasserie Astoria öppnar 15 mars

I mars öppnar Frantzén Groups nya restaurang på Nybrogatan 15. Brasserie Astoria består av en kulturmärkt foajé, stor bar, matsal, bakficka ett öppet kök samt en vinbar.

Alkoholstoppet skadar jobb och företag
corona

Alkoholstoppet skadar jobb och företag

Regeringens beslut att förlänga alkoholstoppet trots att smittspridningen på restaurang är nästan obefintlig skadar jobb och företag. Nu måste det komma ett direkt stöd till alla de restauranger som tvingas stänga, anser Visita.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.