Las Moras Reserve Chardonnay - hyllad box från Argentina seglar upp som favorit
Finca Las Moras Winery

Prisbelönt box seglar upp som favorit

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Det är med vin som med annat i tider av osäkerhet – vi vänder oss mot sådant vi känner igen och tycker om sedan tidigare. Något som vårens försäljningsstatistik från Systembolaget också visar.

Bland dessa igenkända favoriter seglar prisvärda och prisbelönta Las Moras Reserve Chardonnay från Argentina upp. Det är ett ekologiskt och veganskt vin från Argentinas mest populära vinhus som bland annat har tilldelats en silvermedalj i prestigefyllda Decanter World Wine Awards.

Las Moras Reserve Chardonnay har en fruktig och intensiv doft med inslag av mango, tropiska frukter, fat, citrus och vanilj. Smaken är torr med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj. Det passar utmärkt att förtäras ensamt eller till rätter med fisk, grönt eller ljust kött.

Finca Las Moras vingårdar ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är Argentinas näst största distrikt, beläget norr om Mendoza och står för cirka 25 procent av vinproduktionen. Finca Las Moras har cirka 1400 hektar av vingårdar planterade i dalarna Pedernal, Zonda och Tulum, som alla ligger mellan 650 meter till 1350 meter över havet och den höga höjden kompenserar för det varma klimatet som råder i San Juan. Det torra klimatet ger bättre förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant.

Boxen finns att köpa på Systembolaget.

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.