Las Moras Reserve Chardonnay - hyllad box från Argentina seglar upp som favorit
Finca Las Moras Winery

Prisbelönt box seglar upp som favorit

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Det är med vin som med annat i tider av osäkerhet – vi vänder oss mot sådant vi känner igen och tycker om sedan tidigare. Något som vårens försäljningsstatistik från Systembolaget också visar.

Bland dessa igenkända favoriter seglar prisvärda och prisbelönta Las Moras Reserve Chardonnay från Argentina upp. Det är ett ekologiskt och veganskt vin från Argentinas mest populära vinhus som bland annat har tilldelats en silvermedalj i prestigefyllda Decanter World Wine Awards.

Las Moras Reserve Chardonnay har en fruktig och intensiv doft med inslag av mango, tropiska frukter, fat, citrus och vanilj. Smaken är torr med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj. Det passar utmärkt att förtäras ensamt eller till rätter med fisk, grönt eller ljust kött.

Finca Las Moras vingårdar ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är Argentinas näst största distrikt, beläget norr om Mendoza och står för cirka 25 procent av vinproduktionen. Finca Las Moras har cirka 1400 hektar av vingårdar planterade i dalarna Pedernal, Zonda och Tulum, som alla ligger mellan 650 meter till 1350 meter över havet och den höga höjden kompenserar för det varma klimatet som råder i San Juan. Det torra klimatet ger bättre förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant.

Boxen finns att köpa på Systembolaget.

relaterat

Campo Viejo utökar sin palett: ett nytt alkoholfritt bubbel på cava-druvor
Alkoholfritt

Ett nytt alkoholfritt bubbel på cava-druvor

Lagom till vårens ankomst är det hög tid att alla på det efterlängtade minglet ska ha möjlighet att avnjuta deras omtyckta mousserande vin, därför lanserar Campo Viejo sitt första alkoholfria alternativ.

Smakligt alternativ till chips
Snacks

Smakligt alternativ till chips

Chips på fredagsmyset, veckans mest efterlängtade snacks, får nu konkurrens av en oväntad italienare då ugnsbakade, extra tunna crostini med mustig smak av pizza eller barbeque lanseras under varumärket Zeta.

Prisvinnande rom med anor från förbudstiden
Rom

Prisvinnande rom med anor från förbudstiden

The Real McCoy har blivit en stor succé i USA genom sin rom helt utan tillsatser. Produktionen sker hos familjeägda Foursquare på Barbados som är ett av världens främsta romdestillerier.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.