annons

Prestigefullt guld till Hernö Navy Strength Gin för sällsynt komplex smak med god balans
Foto: Hernö Gin

Prestigefullt guld till svensk gin

Juryn bedömer att ginen har sällsynta och komplexa smaker med god balans.

Juryn bedömer att ginen har sällsynta och komplexa smaker med god balans.

Hernö Navy Strength Gin belönas med guld i International Wine & Spirit Competition, IWSC, en av världens mest prestigefulla tävlingar inom vin och spritdrycker.

– Det här är en viktig utmärkelse för oss då tävlingen är den mest prestigefulla i branschen och tongivande internationellt. Att just Hernö Navy Strength Gin, som är mest känd i bartenderkretsar, prisas och får kliva fram i rampljuset mer publikt känns fantastiskt roligt, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Juryn bedömer att Hernö Navy Strength Gin är en storartad gin som har sällsynta och komplexa smaker med god balans. Samt att smakupplevelsen sticker ut i konkurrensen.

– Det är andra gången sedan lanseringen 2013 som Hernö Navy Strength Gin vinner guld i International Wine & Spirit Competition där vi genom åren fått en rad mycket fina utmärkelser: Årets destilleri i världen två år i rad, Årets mikrodestilleri, Världens bästa London Dry Gin, Världens bästa gin till en gin och tonic samt Världens bästa contemporary gin. Trots att listan kan göras lång är det med mycket stor ödmjukhet vi tar emot varje nytt pris för våra produkter, berättar Jon.

Hernö Navy Strength Gin har samma grundrecept som Hernö Dry Gin, men späds med mindre vatten för att uppnå alkoholstyrkan 57 %, som historiskt sett efterfrågades av brittiska flottan för att säkerställa att krutet ombord skulle gå att antända även om det blivit blött av spilld gin. Den höga alkoholhalten innebär att helt andra smaker utvecklas och karaktären för Hernö Navy Strength Gin kännetecknas av mer peppriga toner.

– Hernö Navy Strength Gin uppskattas mycket av de som vill skapa cocktails med tydlig ginkaraktär. Det är inte alkoholstyrkan i sig som efterfrågas, utan förmågan att bibehålla ginsmaken när ginet blandas med andra ingredienser, berättar Jon, och avslutar:

– Med det här guldet hoppas vi kunna öka kännedomen ytterligare för Hernö Navy Strength Gin på den internationella marknaden.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.