Premiumrommen Don Papa lanserar Baroko
Foto: Anora Group

Premiumrommen Don Papa lanserar Baroko

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

8 november lanserar den filippinska premiumrommen Don Papa sitt senaste tillskott på den svenska marknaden – Baroko.

Don Papa Baroko har sitt ursprung i Filippinerna och produceras på ön Negros, en plats som tack vare sitt vulkaniska ursprung ger sockerrören särskilt söta toner. Baroko är tillverkad av melass, även känt som det svarta guldet, och har lagrats i tre till sju år på amerikanska bourbon-ekfat vid foten av berget Kanlaon – innan den blandas för att slutligen få sin fylliga och släta finish. Resultatet blir en söt och sprudlande bärnstensfärgad dryck med toner av kanderad frukt, citrus, vanilj och honung.

– Intresset för Don Papa har ökat explosionsartat i Sverige de senaste åren och vi är därför stolta över att komplettera sortimentet med Baroko. Vare sig man är rom-konnässör eller nyfiken nybörjare har Don Papa-portföljen nu något som passar alla. Flaskan har en unik design som verkligen sticker ut och som fångar Don Papas historia med den legendariska Papa Isio som vakade över sockerrörsfälten, Filippinerna och ön Negros. Det är en flaska som bär på mycket historia, säger Nicole Gilek, Senior Brand Manager på Anora.

Don Papa Baroko blir det senaste tillskottet i Don Papa-portföljen i Sverige, som sedan tidigare bland annat består av storsäljaren Don Papa 7 year old. I samband med lanseringen av den något sötare Baroko, uppdateras receptet för Don Papa 7, som nu får en torrare profil med större komplexitet och fatkaraktär. Baroko, som är en lagrad sockerrörssprit, blir en hommage till de som uppskattar Don Papas lättare, runda och söta toner av kanderad frukt, vanilj och citrus.

– Baroko betyder sprudlande glädje på Tagalog, vilket är det lokala språket på ön Negros i Filippinerna, och har en tydligt sprudlande design och smakprofil som går i linje med Don Papas DNA. Smaken och designen reflekterar passionen och frodigheten i Papa Isio, som är den revolutionära hjälten från ön Negros där rommen är utformad med öns självständighet i åtanke, säger Stephen Carroll, Don Papas grundare.

Don Papa Baroko kan avnjutas precis som den är eller som ingrediens i en cocktail. Tillgänglig som beställningsvara hos Systembolaget från den 8 november 2021 och kostar 399 SEK och har artikelnummer 53193.

Doft: Intensiva och sprudlande toner av vaniljstång, färsk citrus, muscovadosocker och mango med subtila toner av rostad kokos och crème brûlée.
Smak: Fyllig och slät med toner av kanderad tropisk frukt, mogna körsbär, honung och vanilj. Balanserad med inslag av färsk lime och torr ek.
Finish: Lång och slät med vanilj och tropiska toner och tydliga inslag av rostad ek.

Don Papa Baroko finns från och med den 8 november i Systembolagets beställningssortiment.

relaterat

Coca-Cola lanserar två nya smaker
läsk

Coca-Cola lanserar två nya smaker

Coca-Cola rivstartar året genom att lansera inte en – utan två nya smaker. Det är inga mindre än Coca-Cola Zero Sugar Lime och Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri.

OLW rivstartar det nya året med att lansera tre nyheter
Snacks

2022 inleds med ny hetta på snackshyllan

Nu lanseras årets första snacksnyheter från OLW – cheez doodles Deluxe Pecorino, Linschips Hickory Mayo och potatischipset Vegan Sourcream & Onion Chili Tingle.

Guinness 0.0 – en Guinness med allt utom alkohol
Öl

Guinness 0.0 – en stout utan alkohol

Med start 2022 lanseras Sveriges första alkoholfria stout i klassisk stil. Den börjar säljas i matbutiker under januari för att därefter lanseras på Systembolaget 1 februari 2022.

HelloFresh recept för en grönare jul
julmat

Recept för en grönare jul

För att uppmana svenskarna till att ta vara på julens rester har HelloFresh skapat fem goda recept baserade på resterna från julbordet – för att minska på julens matsvinn, och samtidigt skapa nya smaksensationer.

Helena Lyth inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball
Matlagning

Inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball

Julen står för dörren och så även julbaket och vinterdesserter. Inför årets högtid bjuder matprofilen Helena Lyth på ett recept med Fireballstekta äpplen serverade till glass och havrekakor.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.