Premiar for Lojromsbaren

Premiär för Löjromsbaren

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

I nyrenoverade Nordic Light Hotel i centrala Stockholm ligger den nordiska restaurangen Lykke som öppnade i våras. Nu är det premiär för Lykkes egen matbar Löjromsbaren. På menyn finns rom från bland annat löja, gädda och stör till över 70 sorter nordiska destillat.

– Genom valet av råvaror och drycker samlar Löjromsbaren flera av nordens främsta smaker på en och samma plats, säger David Bergling, vd på Nordic Light Hotel. Målet är att skapa en lättillgänglig och njutningsfull upplevelse för både stockholmare och besökare. Oavsett om det är en smakbit inför teatern, en extra guldkant till resan från Centralen eller en lyxigare afterwork.

Löjromsbaren serverar upp till tolv olika sorters rom beroende på årstid, från löjrom och gäddrom till äkta caviar. På menyn finns även lättare rätter som rårakor, gubbröra och bläckfisk. I baren serveras över 70 olika sorters vodka, gin och akvavit från lokala nordiska destillerier samt mikrobryggt öl och utvald champagne. Löjromsbaren har även tagit fram egna groggar och cocktails som passar till löjrom.

Det visuella konceptet för Lykke & Löjromsbaren är framtaget av den internationellt uppmärksammade arkitekten Todd Saunders. Ett flertal nordiska formgivare handplockades även för att tillsammans formge möbler, lampor och bärande inredningsdetaljer.

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.