I nyrenoverade Nordic Light Hotel i centrala Stockholm ligger den nordiska restaurangen Lykke som öppnade i våras. Nu är det premiär för Lykkes egen matbar Löjromsbaren. På menyn finns rom från bland annat löja, gädda och stör till över 70 sorter nordiska destillat.
– Genom valet av råvaror och drycker samlar Löjromsbaren flera av nordens främsta smaker på en och samma plats, säger David Bergling, vd på Nordic Light Hotel. Målet är att skapa en lättillgänglig och njutningsfull upplevelse för både stockholmare och besökare. Oavsett om det är en smakbit inför teatern, en extra guldkant till resan från Centralen eller en lyxigare afterwork.
Löjromsbaren serverar upp till tolv olika sorters rom beroende på årstid, från löjrom och gäddrom till äkta caviar. På menyn finns även lättare rätter som rårakor, gubbröra och bläckfisk. I baren serveras över 70 olika sorters vodka, gin och akvavit från lokala nordiska destillerier samt mikrobryggt öl och utvald champagne. Löjromsbaren har även tagit fram egna groggar och cocktails som passar till löjrom.
Det visuella konceptet för Lykke & Löjromsbaren är framtaget av den internationellt uppmärksammade arkitekten Todd Saunders. Ett flertal nordiska formgivare handplockades även för att tillsammans formge möbler, lampor och bärande inredningsdetaljer.