annons

The Glenlivet lanserar två nya Single Cask
Foto: Pernod Ricard

Populära skotska single malt-märket lanserar två produkter i litet parti

Destilleriet lanserar två varianter av sin Single Cask som släpps i ett begränsat antal i Systembolagets tillfälliga exklusiva sortiment.

Destilleriet lanserar två varianter av sin Single Cask som släpps i ett begränsat antal i Systembolagets tillfälliga exklusiva sortiment.

The Glenlivet Single Cask 17YO samt The Glenlivet Single Cask 18YO har lagrats på amerikanska bourbonfat i 17 respektive 18 år och flaskorna är individuellt numrerade. De respektive faten har valts ut specifikt för sina extraordinära egenskaper, som gör dem lämpliga att buteljera som Single Cask, av Master Distiller Allan Winchester. The Glenlivet Distillery är beläget i skotska Speyside, och är känt för sin starka tradition men också sitt förnyande av hela single malt-kategorin. De flaskor som görs existerar endast i detta antal och kan aldrig återskapas exakt likadant vilket innebär en unik och distinkt smakupplevelse.

– The Glenlivet Single Cask har gjort sig kända för sin enastående kvalitet och efterfrågan ökar varje år. Allt fler samlar på dessa sällsynta produkter där varje buteljering får sin unika karaktär från det enskilda fat det lagrats på, så vi är mycket glada över att få erbjuda dessa exklusiva utgåvor på den svenska marknaden. Faten har buteljerats vid fatstyrka och utan kylfiltrering, vilket vi vet att svenska whiskykonsumenter uppskattar, och vi räknar med ett stort tryck vid lanseringstillfällena, säger Johanna Elshult, Senior Brand Manager, Pernod Ricard Sweden.

The Glenlivet är en Single Malt-whisky från regionen Speyside – ett av de mest klassiska och populära skotska varumärkena, känt för sin fruktdrivna och välbalanserade stil. The Glenlivets grundare George Smith hade från början en vision om att förankra varumärket i tradition och historia, och samtidigt driva produktinnovation och utveckling. Idag, nästan 200 år senare, är det fortfarande just detta som genomsyrar The Glenlivets produktion och drycker.

The Glenlivet Single Cask 17YO (slutsåld)
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 55,4%
Fatnummer: 19911
Antal flaskor som släpptes på Systembolaget: 171 st
Cask Type: 2nd Fill Hogshead

Nose: Fylliga kolatoner med äpple och honungslen persika som kompletteras med doft av nybakad mandelpaj. Kryddig kanel inlindat i krämig fudge.

Taste: Kanelbakade röda äpplen, torkad aprikos och silkeslen sirap. En hint av apelsinzest och mörk choklad som skapar djup och komplexitet.

Finish: Söta mjuka toner med fruktigt avslut.

The Glenlivet Single Cask 18YO (släpps 3 september)
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 56,6%
Fatnummer: 43135
Antal flaskor som släpps på Systembolaget: 176 st
Cask Type: 1st Fill Barrel – 13/06/01

Nose: Gröna äpplen och tydlig smak av karamell, perfekt balanserad med krämig vanilj och marsipan.

Taste: Citronzest som övergår till inkokta päron och toner av söt mandarin.

Finish: Tydlig sötma med fruktiga toner och nyanser av mandel.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.