Pasqua Prosecco Frizzante – en lyxig nyhet i elegant forpackning

Pasqua Prosecco Frizzante – en lyxig nyhet i elegant förpackning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Familjeägda italienska vinhuset Pasqua utökar sitt klassiska sortiment med en elegant Prosecco Frizzante.
 
Doften är medelstor och inbjudande fruktig med inslag av citrus, päron och en lätt fläkt av mandelmassa. Smaken är fruktig med en pärlande behaglig mousse med inslag av päron, tropisk frukt samt en touch av citrusskal. Pasqua Prosecco Frizzante är torrare än många andra proseccoviner.
 
Flaskans design andas flärd med sina rundade former och en färgskala som för tankarna till klassiska juvelfirman Tiffany’s.
 
Druvorna kommer från kulliga vingårdar runt Valdobbiadene som ligger i provinsen Treviso. Efter en kort skalkontakt genomförs en kylkontrollerad jäsningen. Det vita vinet genomgår sedan en andra jäsning i en trycktank genom tillsats av utvalda jästkulturer. Detta vin har ett tryck på 2,8 Bar ock klassas därför som en frizzante . Enfrizzante har normalt 1-2,5 Bar, så denna ligger väldigt näraspumante där gränsen går vid 3 Bar.
 
Druvsorten heter Glera och vinets bubblor får man fram genom en andra jäsning i trycktank vid en maximal temperatur på 20 grader. Därefter lagras vinet i 18–24 månader på ståltank innan det buteljeras.
 
Pasqua Prosecco Frizzante finns i Systembolagets beställningssortiment. Då kan alla älskare av Italien, bubblande vin, extravagans och romantik få sin längtan stillad under några ljuva ögonblick. 
Pasqua Prosecco Frizzante
Artikelnummer: 79363
Land: Italien
Pris: 89 kr
Alkoholhalt: 11 %
Druva: Glera

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.