annons

Foto Pressbild
Foto Pressbild

Outlaw Zinfandel Rebel

En fredlös rebell

Nu lanseras Outlaw Zinfandel Rebel som är gjort på den omåttligt populära druvan zinfandel. Otaliga är de svenskar som tagit viner tillverkade på druvan till sina hjärtan och det mycket tack vare dess generösa fruktighet och inbjudande kryddighet samt förmåga att framställas i många olika smaker och stilar.  Det nya röda vinet är ursprungstypiskt och dessutom det zinfandelvin på box som har lägst pris på Systembolaget.

Outlaw Zinfandel Rebel är det senaste tillskottet bland viner på box och ett vin gjort på zinfandel. Den blå druvan trivs bäst i ett varmt klimat med mycket sol och området i Kalifornien där vinet kommer från kännetecknas av varma och soliga dagar. Det gör att druvorna mognar maximalt. Samtidigt är nätterna svala vilket medför att druvorna behåller sin fruktsyra. Utöver det har druvorna fått hänga kvar länge på sina klasar vilket lett till en hög och angenäm alkoholhalt i vinet.

Denna ”fredlösa rebell” är ett vin med inbjudande djupröd färg som tar för sig både i smak och utseende. Doft och smak bjuder på frikostiga bäriga toner där blåbär, solmogna jordgubbar, svarta vinbär och mörka björnbär dominerar. Det tillsammans med inslag av svartpeppar, vanilj och mörk choklad samt en välbalanserad fatkaraktär bildar en kombination som ger ett fylligt och karaktärsrikt vin. Det är torrt och fylligt med en sammetslen struktur och eftersmaken dröjer kvar i munnen.  Med sin silver- och guldglimrande utsida passar den som hand i handske på det dukade bordet. Utöver vinets kvalitet är det med sitt pris det billigaste zinfandelvinet på box i Sverige.

Kärt barn har som bekant många namn och bag-in-boxen är sannerligen inget undantag till den regeln. I Sverige hyser många en förkärlek till viner som kommer i just den förpackningen som även går under epiteten BIB och lådvin.  Den totala försäljningen på Systembolaget av den här typen av förpackning uppgår till närmare 50% av den totala volymen.”Biben” är inte bara smidig att bära med sig utan är även en klimatsmartare förpackning än glasflaskan. Det känns väldigt kul att få presentera ett nytt, fylligt och fräscht rött vin gjort på mångas favoritdruva zinfandel. En självklar bonus är dessutom att det är vinet med lägst prislapp i sin kategori i Sverige, säger Monia Jensen, New Business Manager på Anora

Vinet passar med sina generösa smaker extra bra till den saftiga hamburgaren med extra allt men även till vinterns grytor och grillrätter.

Outlaw Zinfandel Rebel är en nyhet i beställningssortimentet och går att beställa till alla Systembolagsbutiker. 

Outlaw Zinfandel Rebel

Ursprung: USA

Artikelnr: 59585

Alkoholhalt: 14,5 %

Pris: 204 kr

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.