Omfamna hostmorkret med varm choklad, sotsyrlig curd och frasiga vafflor

Omfamna höstmörkret med varm choklad, sötsyrlig curd och frasiga våfflor

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Vem blir inte nostalgisk varm choklad? Den stämningsfulla favoriten har funnits med oss länge – inte minst när höst- och vintermörkret omsluter oss och vi behöver något värmande för kropp och själ. Stor eller liten, på utflykt i skog och mark eller framför brasan efter en dags röjning i trädgården – vi kan alla förtjäna en stund för oss själva med en rykande varm kopp i handen.  

Ljust Muscovadorörsocker har behandlats så lite som möjligt under tillverkningsprocessen för att aromen och färgen ska bevaras. Resultatet blir en smak av smörkola som passar perfekt för värmande drycker. Då sockret inte heller tar över för mycket av smaken kan man med fördel addera vad smaklökarna suktar efter för stunden. Kanel och chili för den modiga, hallon och vit choklad för den lyxiga eller kanske en skvätt tequila för den på den som förbereder sig för en after work med kollegor och vänner? Bara fantasin sätter gränser!

Missa inte recept på varm choklad

Om varm choklad inte är en favorit går det alltid att bjuda in till afternoon tea på helgen med nygräddade belgiska frasvåfflor och höstig curd.
Den söta curdkrämen har många användningsområden, från fyllning i bakverk till lyxigt pålägg. Eller varför inte piffa till den annars så gråtrista morgongröten? Vi vill slå ett slag för säsongsbaserade smaker som lingon, glögg och ingefära. De syrliga lingonen ger en frisk kontrast till den söta basen, medan ingefäran och glöggen ger lite mer karaktär.
Använder du Syltsocker får du perfekt konsistens på din curd och byter du strösocker mot Pärlsocker blir våfflorna extra mumsiga. Pärlsockret karamelliseras nämligen under gräddningen och gör våfflorna frasiga på ytan och underbart söta inuti.

Recept på belgiska frasvåfflor

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.