annons

Öl ska rädda haven från skräp
Foto: Ocean Beer

Öl ska rädda haven från skräp

Det nya ölmärket Ocean Beer tar upp kampen mot skräpet i haven genom att använda vinsten till att rensa bort plast och återställa haven. Den redan flerfaldigt prisbelönta ölen har på kort tid introducerats i Spanien, Portugal och Storbritannien och nu står Sverige på tur.

Det nya ölmärket Ocean Beer tar upp kampen mot skräpet i haven genom att använda vinsten till att rensa bort plast och återställa haven. Den redan flerfaldigt prisbelönta ölen har på kort tid introducerats i Spanien, Portugal och Storbritannien och nu står Sverige på tur.

Bakom satsningen står svenskfödda Carolina Manhusen Schwab som numera bor i Madrid. Ocean Beer är en ekologisk hantverksöl som finns i tre varianter, lager, IPA och alkoholfri. Märket grundades av tre surfarkompisar från Spanien, Portugal och Sydafrika.

– Vi jobbar för att öka takten i arbetet med att bevara och återställa haven. All vinst från den expanderande ölförsäljningen går till att skydda och rensa haven från plast och annat skräp. Tack vare den ökade konsumentmakten kan i dag nästan alla göra mer klimatsmarta val för att bidra till ett bättre samhälle. De som väljer Ocean Beer gör ett aktivt val för en bättre och renare havsmiljö, säger Carolina Manhusen Schwab, medgrundare av Ocean Beer och ordförande för Ocean Born Foundation, och fortsätter:

– Rent vatten är en avgörande fråga för hela mänskligheten. Nästan varje vecka kommer nya rapporter om allt skräp som förpestar våra hav. Det är en utmaning för alla i Sverige, Europa och hela världen. Genom Ocean Beer gör vi allt vi kan för att rensa upp och stoppa den här utvecklingen.

Prisvinnande ölsorter
Ocean Beer tillverkar i dag tre ölsorter som alla är gjorda på ett hållbart sätt med naturliga ingredienser. Ocean Lager (med 4,8 procent alkohol) som har vunnit guld vid prestigefulla Concours International i Lyon 2021. Surfer IPA (med 4,8 procent alkohol) som har vunnit två guld vid Meininger’’s International Craft Beer Awards 2018 och 2021 samt ett silver vid Concours International i Lyon 2021. Och till sist den alkoholfria Ocean Beer 0.0.

Grunden till Ocean Beers verksamhet lades när tre surfare med olika bakgrund möttes av olika tillfälligheter i Portugal. Det var en spanjor, en portugis och en sydafrikan med den gemensamma passionen för öl och hav. Trion blev mer och mer illa berörd av nedskräpningen i havet där de surfar. Efter ett tag föddes idén att skapa, brygga och sälja bra och god öl för att finansiera en sanering av de stränder som surfar vid.

Lång erfarenhet
Bryggmästaren Fernando Escribano har skapat Ocean Beers öl och är adjungerad professor vid Marylands universitet. Han har doktorerat i både djurvetenskap vid Iowa universitet och i jordbruksteknik vid Madrids tekniska universitet och har 25 års erfarenhet av foderindustrin och den akademiska världen.

Fakta om Ocean Beer
Ocean Beer är ett en förstklassig hantverksöl med en mission där hundra procent av företagets vinst går till att förena människor genom ett fantastiskt öl och att påskynda den nödvändiga processen att skydda och rensa våra världshav. Företagets vision är en frisk blå planet och strävar efter att begränsa de skador som människan orsakar samt att återställa ekosystemet. Ocean Beer tror att upplysta konsumenter kommer att välja ett etiskt varumärke som minimerar miljöpåverkan och aktivt finansierar aktiviteter som rensar och skyddar våra hav, som en viktig del i det långsiktiga bevarandet av allt liv på jorden. Ocean Beer är en del av Ocean Born Foundation.

Fakta om Ocean Born Foundation
Ocean Born Foundation är en internationell, bidragsgivande organisation som inrättats för att snabba på processen med att rensa och bevara våra världshav genom att erbjuda ett miljövänligt varumärke, där hundra procent av vinsten investeras till förmån för att skydda våra hav. Organisationen arbetar för en frisk blå planet, att begränsa skador som orsakats av människor och för en återställning ekosystemen. Ocean Born Foundation tror att upplysta konsumenter kommer att välja etiska varumärken som minimerar miljöpåverkan som finansierar värnandet av våra hav för det långsiktiga bevarandet av allt liv på vår jord.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.