King Goblin Imperial Ruby Beer lanseras på Systembolaget 1 september
Foto: TOMP Beer, Wine & Spirits

Öl bryggt med inspiration från mytomspunnen urskog

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Bryggd med den finaste Crystal- och karamellmalt och humlesorten Souverign. Den 1 september släpptes ölen på Systembolagets hyllor.

King Goblin Imperial Ruby Beer är storebror till den klassiska Hobgoblin Ruby Beer och har bryggts med samma inspiration från den mytomspunna urskogen Wychwood som även gett namn åt bryggeriet Wychwood Brewery i Oxfordshire i England. King Goblin är djupt rubinfärgad med aromer av kaffe och torkad frukt.

Legenden säger att King Goblin bryggs endast när det är fullmåne över det klassiska bryggeriet.

Bakom den engelska alen ligger Wychwood Brewery. Bryggeriet är uppkallat efter den närliggande och mytomspunna skogen ”The Royal Forest of Wychwood”. Wychwood Forest omnämns i den s.k. ”Domedagsboken” från 1086. Ölen från Wychwood Brewery har på sina etiketter hämtat inspiration från myter och legender från den gamla medeltida skogen. En skog som ofta listas som en av de mest hemsökta skogarna i världen.

Namnet Wychwood kommer i sin tur av ett gammalt engelskt ord, ”Huiccewudu” som betyder ”wood of a tribe called the Hwicce”. Hwicce var det anglosaxiska folket som bodde i området under 500-talet.

Wychwood Brewerys King Goblin är en kraftig öl som levererar smaker av choklad, kola och en härlig maltighet. Allt balanserat med en bra humlebeska.

King Goblin Imperial Ruby Beer finns att hitta här.

relaterat

Thomas Henry utsedd till bästa Tonic Water 2021
Utmärkelser

Utsedd till bästa Tonic Water 2021

Den stora gintrenden har medfört att marknaden översköljts av nya tonics och mixers de senaste åren. Som en reaktion på det anordnade det internationella spritmagasinet The Spirits Business nyligen sin allra första blindprovning av tonics och mixers.

Fika och relationer med Hanna Persson
fika

Fika och relationer med Hanna Persson

För Hanna Persson är fika laddat med trygghet och värme. Hon tar med oss på fikats resa genom hennes liv, från barndomen i Sundsvall, till tonårens raggningsfika och att återigen inta en viktig roll i den nyblivna mammans relationer.

Våriga nyheter på Systembolaget
Alkohol

Våriga nyheter på Systembolaget

Lagom till våren presenterar importören Diageo flertalet produktnyheter som landar på Systembolaget, och inkluderar produkter från varumärkena Tanqueray, Captain Morgan och Zacapa.

Nyhet från 19 Crimes kombinerar det bästa av två världar – vin med inslag av kallbryggt kaffe
Vin

Nyhet kombinerar vin och kallbryggt kaffe

Vinvarumärket 19 Crimes med innovation som drivkraft och en banbrytande historia, fortsätter att tänja gränserna med nyheten The Deported – ett rött vin med inslag av kallbryggt kaffe.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.