annons

King Goblin Imperial Ruby Beer lanseras på Systembolaget 1 september
Foto: TOMP Beer, Wine & Spirits

Öl bryggt med inspiration från mytomspunnen urskog

Bryggd med den finaste Crystal- och karamellmalt och humlesorten Souverign. Den 1 september släpptes ölen på Systembolagets hyllor.

Bryggd med den finaste Crystal- och karamellmalt och humlesorten Souverign. Den 1 september släpptes ölen på Systembolagets hyllor.

King Goblin Imperial Ruby Beer är storebror till den klassiska Hobgoblin Ruby Beer och har bryggts med samma inspiration från den mytomspunna urskogen Wychwood som även gett namn åt bryggeriet Wychwood Brewery i Oxfordshire i England. King Goblin är djupt rubinfärgad med aromer av kaffe och torkad frukt.

Legenden säger att King Goblin bryggs endast när det är fullmåne över det klassiska bryggeriet.

Bakom den engelska alen ligger Wychwood Brewery. Bryggeriet är uppkallat efter den närliggande och mytomspunna skogen ”The Royal Forest of Wychwood”. Wychwood Forest omnämns i den s.k. ”Domedagsboken” från 1086. Ölen från Wychwood Brewery har på sina etiketter hämtat inspiration från myter och legender från den gamla medeltida skogen. En skog som ofta listas som en av de mest hemsökta skogarna i världen.

Namnet Wychwood kommer i sin tur av ett gammalt engelskt ord, ”Huiccewudu” som betyder ”wood of a tribe called the Hwicce”. Hwicce var det anglosaxiska folket som bodde i området under 500-talet.

Wychwood Brewerys King Goblin är en kraftig öl som levererar smaker av choklad, kola och en härlig maltighet. Allt balanserat med en bra humlebeska.

King Goblin Imperial Ruby Beer finns att hitta här.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.