Nytt Svenskt Spritguld i USA
Foto: Purity Distillery

Nytt svenskt spritguld i USA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Swedish Tonic

Skånsk vodka utnämnd till bästa ekologiska vodkan i internationell stortävling.

Ultimate Spirit Challenge 2020, som är inne på sitt elfte år, är klassad som en av de allra viktigaste för den internationella spritindustrin och med den erkänt mest komplexa test- och utslagsprocessen.

Svenska familjeägda Purity deltog i år i klassen Vodka med över 80 konkurrenter från hela världen. I denna tuffa tävling, vann Purity Connoisseur 51 Reserve Vodka guld med utnämningen Världens bästa Ekologiska Vodka med 96 poäng (av 100 möjliga) och fick betyget ”Extraordinary Ultimate Recommendation”. Ingen annan ekologisk eller svensk spritsort fick så högt betyg.

Purity blev även utnämnd som enda ekologiska sprit till specialpriset ”TOP 100 SPIRITS 2020” bland alla de deltagande spritsorterna i årets tävling. Andra välkända vinnare var produkter från t ex Talisker, Glenrothes, Oban, Highland Park och Hibiki.

– Vi är såklart otroligt stolta över denna utnämning, speciellt i dessa tuffa tider, när Covid-19 härjar som hårdast över hela världen så är varje seger extra viktig, säger Mathias Tönnesson, Master Blender vid Purity Distillery, och fortsätter:

Vi har märkt att våra kunder ställer högre och högre krav på den sprit de köper, ekologiska råvaror, hållbarhet i hela produktionen, och att då få denna fina utmärkelse av den samlade domarkåren visar att vårt kvalitetsarbete lönar sig. Vi vill inte att man ska dricka mer, däremot vill vi att när du väl njuter en drink, då ska den smaka extra gott inte bara i munnen utan i hela din själ och hjärta.

Hemligheten till Purity Vodkas prisbelönta smak börjar vid destilleriet i Skåne där Stefan Magnusson, Purity Vodkas master distiller varsamt destillerar den prisbelönta vodkan. Allt börjar med att de ekologiska råvarorna destilleras långsamt utan direkt värme många många gånger. Detta gör att all smak stannar kvar i spriten jämfört med industriellt tillverkad sprit från andra storskaliga producenter. Den destillerade spriten blandas sedan ut med mjukt källvatten som ytterligare förhöjer smaken vilket resulterat att Purity över åren vunnit mer än 239 guldmedaljer för sina vodkas.

relaterat

Filmdags med recept!
Matlagning

Filmdags med recept!

Kan det vara så att du just i detta ögonblick längtar efter en ny säsong av din favoritserie? Här hittar du filmer och serier med tillhörande recept som förhöjer din höststämning.

Eget bubbel efter fyra succélanseringar
Vin

Eget bubbel efter fyra succélanseringar

Sveriges ”vinkungs” vinportfölj säljer så att det knakar och är numera Sveriges mest sålda vinvarumärke. Nu lanseras ett franskt torrt mousserande vin som är producerat på 100% Chardonnay.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.