Blanda egna

Recept

Nytt ekologiskt premiumvin från Alain Jaume – en blivande klassiker?

– För dig som kan Mat & Dryck –

Den 10 augusti lanseras Côtes du Rhône Grand Veneur Organic Réserve på Systembolaget; ett ekocertifierat klassiskt Rhônevin som passar utmärkt till smakrika kötträtter, mustiga grytor, charkuterier och vällagrade ostar.

– Tiden är mogen för ett ekologiskt alternativ från det högt ansedda varumärket Alain Jaume, som dessutom är prisvärt och tillverkat helt utan animaliska tillsatser. Det finns en efterfrågan på smakrika viner från den ekomedvetna konsumenten och vinmakarens tidigare lanseringar har tagits emot mycket väl. Alain Jaume är välkänd för sina Châteauneuf du Pape-viner som tillsammans med ett flertal av producentens viner har blivit toppklassade av vinkritikern Robert Parker, berättar Malin Lindberg, brand manager på Hermansson & Co.

Côtes du Rhône-vinets intensiva och komplexa aromer domineras av färska bär: skogshallon, björnbär och svarta vinbär samt färska örter. Den fruktiga och kryddiga smaken är medelfyllig samt välstrukturerad med silkeslena tanniner. Långt elegant avslut med inslag av sötlakrits och peppar.

Dela via

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Skriv ut

Skicka in era recept till:

Redaktionen@mattrender.se

Nyhetsbrev.

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!