Nytt ekologiskt premiumvin fran Alain Jaume – en blivande klassiker

Nytt ekologiskt premiumvin från Alain Jaume – en blivande klassiker?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






Den 10 augusti lanseras Côtes du Rhône Grand Veneur Organic Réserve på Systembolaget; ett ekocertifierat klassiskt Rhônevin som passar utmärkt till smakrika kötträtter, mustiga grytor, charkuterier och vällagrade ostar.

– Tiden är mogen för ett ekologiskt alternativ från det högt ansedda varumärket Alain Jaume, som dessutom är prisvärt och tillverkat helt utan animaliska tillsatser. Det finns en efterfrågan på smakrika viner från den ekomedvetna konsumenten och vinmakarens tidigare lanseringar har tagits emot mycket väl. Alain Jaume är välkänd för sina Châteauneuf du Pape-viner som tillsammans med ett flertal av producentens viner har blivit toppklassade av vinkritikern Robert Parker, berättar Malin Lindberg, brand manager på Hermansson & Co.

Côtes du Rhône-vinets intensiva och komplexa aromer domineras av färska bär: skogshallon, björnbär och svarta vinbär samt färska örter. Den fruktiga och kryddiga smaken är medelfyllig samt välstrukturerad med silkeslena tanniner. Långt elegant avslut med inslag av sötlakrits och peppar.

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons











  • Firedrops



annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.