annons

Foto Pressbild
Foto Pressbild

Nytt bageri på Söder

– Siri Barje hyllar mackan under öppningsveckan

När Gårdsbageriet öppnar på Sankt Paulsgatan den 22 maj, sätter matkreatören Siri Barje personlig prägel på sortimentet med två rejäla signaturmackor.

Brödet i centrumnär Gårdsbageriet slår upp portarna på Södermalm. Med ett fokus på traditionellt hantverk, tydliga smaker och rimliga priser vill det nya bageriet på Sankt Paulsgatan göra kvalitetsbröd tillgängligt för fler. Som en del av öppningen har Gårdsbageriet bjudit in matkreatören och poddaren Siri Barje att skapa två unika mackor, framtagna exklusivt för lanseringsveckan.

Mackor med karaktär i  två smaker, samma tanke resultatet är Gunnar och Nancy – två smörgåsar med olika uttryck men med samma grundfilosofi: rejäla, mättande och gjorda på bra råvaror, där brödet spelar huvudrollen.

– En bra macka är bland det bästa jag vet, särskilt när brödet inte bara är ett tillbehör. Det var självklart att utgå från brödet när jag skapade de här mackorna, säger Siri Barje.

Smörgåsarna kostar 40 kronor styck och finns att köpa på plats under öppningsveckan.

Ett bageri med enkel idé, hantverk och tillgänglighet

Bakom Gårdsbageriet finns en tydlig ambition: att baka riktigt gott bröd – från grunden, med omsorg – och hålla priserna på en nivå där fler kan unna sig det till vardags. Allt bröd bakas på plats med noggrant utvalda råvaror, och utan att kompromissa med det hantverksmässiga.

För dig som vill smaka först

Öppettider och adress

Bageriet öppnar den 22 maj kl. 12.00 och håller sedan öppet dagligen mellan 08.00 och 18.00. För den som vill upptäcka smakerna tidigt är det ett ypperligt tillfälle att provsmaka Siri Barjes mackor på plats.

Fakta – Gårdsbageriet

 Adress: Sankt Paulsgatan 22, Södermalm, Stockholm
 Öppettider:

  • 22 maj: 12.00–18.00
  • Därefter: 08.00–18.00 alla dagar
     Fokus: Nybakat hantverksbröd till rimligt pris

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.