annons

Nyhet för Amarone-älskaren
Foto: Nigab

Nyhet för Amarone-älskaren

Amarone är utan tvekan en av vinvärldens tungviktare, och i början av september släpptes den italienska vinproducentens extralagrade kronjuvel.

Amarone är utan tvekan en av vinvärldens tungviktare, och i början av september släpptes den italienska vinproducentens extralagrade kronjuvel.

Amarone-viner måste genomgå en lagringsperiod på minst 2 år. Amarone-viner med beteckningen ”Riserva” kräver det dubbla, en lagringsperiod på minst 4 år. Amarone är ett välbevakat varumärke som står för yppersta kvalitet, tradition och ”big business”. En väloljad orkester behöver som alla vet en bra dirigent. I det här fallet består orkestern av 2 200 vinodlare. Giorgio Marchiotto är kooperativets chefsvinmakare som med stor erfarenhet och passion leder arbetet med att förädla odlarnas skördar. Castelforte Amarone Riserva är kronjuvelen i produktionen.

Castelforte Amarone Riserva 2015 är tillverkad i begränsad upplaga om 15 000 flaskor och varje flaska är numrerad. Sveriges tilldelning är 3 500 flaskor.

– Castelforte Amarone Riserva is the crown jewel of our production. We are proud to present the finest interpretation of Castelforte Amarone. The result of our constant research for elegance and the natural expression of the fruit, säger vinmakare Giorgio Marchiotto.

– För endast 299 kronor vågar vi påstå att det är svårt om inte omöjligt att hitta en bättre Amarone Riserva på Systembolaget för samma pris, säger Åsa Neumann, Senior Brand Manager på Nigab.

Som etiketten indikerar är vinet sammetslent och kraftfullt dock utan att bli svulstigt och pompöst. Russinfrukt följs av en lätt kryddighet och fina toner av tobak. Smaken är mjuk med runda vaniljtoner och en len bärighet med drag åt mogna moreller. Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under många år på flaska. Serveras vid 18–20 grader.

Amarone och Västerbottensost – den perfekta matchningen

Västerbottensost passar perfekt till nyheten Castelforte Amarone Riserva. Både osten och vinet har unik smak, delvis genom sin långa lagringstid och sitt tålmodiga hantverk. Nu möts dessa i två härliga rätter skapade av Tareq Taylor, där ostens unika smak möter vinets syra och fruktighet.

Castelforte Amarone Riserva 2015 hittar du här.

Tareq Taylors recept

Grön Carbonara med Västerbottensost
Vildand med rotselleri, rödvinssky och skum gjort på Västerbottensost

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.