Ny vinimportör öppnar dörren till Balkan
Foto: BalkanWines

Ny vinimportör öppnar dörren till Balkan

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den nystartade vinimportören BalkanWines satsar på ett brett utbud som återspeglar utvecklingen i det klassiska området.

Vintillverkning på Balkan härstammar från före romarriket och bygger främst på lokala druvor. Under större delen av 1900-talet dominerades dock vinindustrin av kollektiva och statliga vinföretag som producerade kvantitet. Sedan mitten på 90-talet har en ny generation vinmakare vuxit fram och skapat ett under i vinvärlden. Den nya vinimportören BalkanWines satsar nu på att göra en stor mängd kvalitetsviner tillgängliga i Sverige.

– Under flera års resor på Balkan med otaliga vingårdsbesök har vi byggt upp ett starkt nätverk i regionen, säger Malin Turander som tillsammans med Sasa Stanic står bakom BalkanWines, och fortsätter:

– Det började som ett personligt intresse men när vi insåg att det svenska utbudet inte följde med i utvecklingen valde vi att satsa på en egen vinimport. Nu ger vi både privatkonsumenter och restaurangbesökare möjlighet att upptäcka ett av världens mest spännande vinområden.

BalkanWines har ett nära samarbete med bland annat två av regionens absolut främsta sommelierer genom Miroslav Kalinic och Vuk Stefanovic. De båda hjälper till att kontinuerligt hitta nya spännande viner från Balkan.

relaterat

Coca-Cola lanserar två nya smaker
läsk

Coca-Cola lanserar två nya smaker

Coca-Cola rivstartar året genom att lansera inte en – utan två nya smaker. Det är inga mindre än Coca-Cola Zero Sugar Lime och Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri.

OLW rivstartar det nya året med att lansera tre nyheter
Snacks

2022 inleds med ny hetta på snackshyllan

Nu lanseras årets första snacksnyheter från OLW – cheez doodles Deluxe Pecorino, Linschips Hickory Mayo och potatischipset Vegan Sourcream & Onion Chili Tingle.

Guinness 0.0 – en Guinness med allt utom alkohol
Öl

Guinness 0.0 – en stout utan alkohol

Med start 2022 lanseras Sveriges första alkoholfria stout i klassisk stil. Den börjar säljas i matbutiker under januari för att därefter lanseras på Systembolaget 1 februari 2022.

HelloFresh recept för en grönare jul
julmat

Recept för en grönare jul

För att uppmana svenskarna till att ta vara på julens rester har HelloFresh skapat fem goda recept baserade på resterna från julbordet – för att minska på julens matsvinn, och samtidigt skapa nya smaksensationer.

Helena Lyth inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball
Matlagning

Inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball

Julen står för dörren och så även julbaket och vinterdesserter. Inför årets högtid bjuder matprofilen Helena Lyth på ett recept med Fireballstekta äpplen serverade till glass och havrekakor.

Stjärnkockar skapar pralin med Brugal 1888
Konfekt

Stjärnkockar skapar pralin med karibisk rom

Thomas Sjögren, Oskar Samuelsson och Conrad Tyrsén har teamat upp och har tillsammans med Brugal 1888 tagit fram en unik chokladpralin, speciellt framtagen för att passa ihop med drycken.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.