Elin Ekologisk Cider Blåbär & Svarta Vinbär – en ny svensk cider i helt nytt format
Foto: Umida Group

Ny svensk cider i helt nytt format

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Lagom till höstens intåg och årets äppelskörd lanseras den svenska ekologiska cidern på Systembolaget.

Elin Ekologisk Cider Blåbär & Svarta Vinbär är gjord på en bas av svenskt äppelvin tillsammans med omsorgsfullt tillsatta svarta vinbär och blåbär från naturens eget skafferi. Smaken är söt med inslag av svarta vinbär, blåbär samt en fläkt av hallon som tillför en liten syrlighet. Doften är bärig med dominans av solmogna blåbär och mörka vinbär tillsammans med inslag av skogshallon. Färgen är rosa med violetta toner. Produkten säljs i slim can, en hög och smal burk smyckad med konstnärligt tecknade blåbärskvistar. Burken blir en given färgklick till höstens tillställningar. Dessutom är den ekologisk vilket ligger helt rätt i tiden.

– Vi är glada att vi kan tillföra innovation till ciderkonsumenterna med den här vackra och moderna produkten. Elin Ekologisk Cider Blåbär & Svarta Vinbär andas 2020-tal, dels med sin färgglada design men även tack vare den dominanta smaken av blåbär som i år är det bär som fullständigt exploderat i våra svenska skogar säger Filip Lundquist, CEO, Umida Group AB, och fortsätter:

– Vår ambition är att den här cidern ska bli starten på ett nytt svenskt varumärke inom högkvalitativ ekologisk cider. Vår förhoppning är att den ska fånga de svenska konsumenternas intresse och på så sätt kunna växa sig starkt framöver.

Elin Ekologisk Cider Blåbär & Svarta Vinbär finns i de flesta systembolagsbutiker. Den bör avnjutas väl kyld förslagsvis som den är eller varför inte till en blåbärspaj med vaniljsås. Den passar till de flesta tillfällen.

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Fler guldmedaljer till Skagerrak Gin
Utmärkelser

Fler guldmedaljer till nordisk gin

Under tävlingen IWSC fick ginen 95 poäng av 100 möjliga och tog således hem guldmedalj i nära konkurrens med globala spritvarumärken.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.