Elin Ekologisk Cider Blåbär & Svarta Vinbär – en ny svensk cider i helt nytt format
Foto: Umida Group

Ny svensk cider i helt nytt format

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Lagom till höstens intåg och årets äppelskörd lanseras den svenska ekologiska cidern på Systembolaget.

Elin Ekologisk Cider Blåbär & Svarta Vinbär är gjord på en bas av svenskt äppelvin tillsammans med omsorgsfullt tillsatta svarta vinbär och blåbär från naturens eget skafferi. Smaken är söt med inslag av svarta vinbär, blåbär samt en fläkt av hallon som tillför en liten syrlighet. Doften är bärig med dominans av solmogna blåbär och mörka vinbär tillsammans med inslag av skogshallon. Färgen är rosa med violetta toner. Produkten säljs i slim can, en hög och smal burk smyckad med konstnärligt tecknade blåbärskvistar. Burken blir en given färgklick till höstens tillställningar. Dessutom är den ekologisk vilket ligger helt rätt i tiden.

– Vi är glada att vi kan tillföra innovation till ciderkonsumenterna med den här vackra och moderna produkten. Elin Ekologisk Cider Blåbär & Svarta Vinbär andas 2020-tal, dels med sin färgglada design men även tack vare den dominanta smaken av blåbär som i år är det bär som fullständigt exploderat i våra svenska skogar säger Filip Lundquist, CEO, Umida Group AB, och fortsätter:

– Vår ambition är att den här cidern ska bli starten på ett nytt svenskt varumärke inom högkvalitativ ekologisk cider. Vår förhoppning är att den ska fånga de svenska konsumenternas intresse och på så sätt kunna växa sig starkt framöver.

Elin Ekologisk Cider Blåbär & Svarta Vinbär finns i de flesta systembolagsbutiker. Den bör avnjutas väl kyld förslagsvis som den är eller varför inte till en blåbärspaj med vaniljsås. Den passar till de flesta tillfällen.

relaterat

Filmdags med recept!
Matlagning

Filmdags med recept!

Kan det vara så att du just i detta ögonblick längtar efter en ny säsong av din favoritserie? Här hittar du filmer och serier med tillhörande recept som förhöjer din höststämning.

Eget bubbel efter fyra succélanseringar
Vin

Eget bubbel efter fyra succélanseringar

Sveriges ”vinkungs” vinportfölj säljer så att det knakar och är numera Sveriges mest sålda vinvarumärke. Nu lanseras ett franskt torrt mousserande vin som är producerat på 100% Chardonnay.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.