Nordiska toppbartenders skapar ny premium gin

Ny premiumgin från nordiska bartenders

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Världens ledande producent av nordisk sprit har samlat de mest begåvade bartendrarna i Norden för att ta fram Skagerrak Nordic Dry Gin.

Nordisk gin har de senaste åren fått större och större internationell uppmärksamhet. De nordiska länderna har numera ginproducenter som tillhör den absoluta världseliten. Sverige hänger med i världstrenden att skapa gin i nya versioner och nu kommer en extra god nyhet för svenska gin-konnässörer. Arcus introducerar Skagerrak Nordic Dry Gin, som utvecklats i samarbete med ledande bartenders från toppbarer i Sverige, Norge och Danmark. Den är baserad på nordiska värden och signum och har fått sitt namn efter vattnet som i tusentals år knutit samman länderna.

Bartendrarna har via ett gediget hantverk bidragit till att ta fram denna smaksäkra gin och dess unika nordiska signatur. Teamet har tillsammans gett Skagerrak en nordisk smakidentitet med en ren och fräsch smakprofil som sedan buteljerats i en petroliumblå flaska i skandinavisk design. Skagerrak är baserat på mer än 150 års erfarenhet av hantverk samt kunskap om sammansättningen av ingredienser och komponenter.

– Att vara med och ta fram Skagerrak Gin var en givande och intressant process som resulterade i en fantastisk produkt. Ur min syn som bartender tycker jag att Skagerrak Gin är en optimal gin, den håller sig klassisk och samtidigt intressant med nya influenser. Den passar perfekt i en klassiker likaväl som i något nytt och innovativt. En klassisk Dry Martini på Skagerrak är extremt gott, säger Isak Holgerson, Barchef Boqueria-koncernen.

Skagerrak Gin finns i Systembolagets beställningssortiment, samt hos utvalda restauranger och barer.

– Med den rådande Gin-trenden som stadigt fortsätter att växa så är vi på Arcus väldigt stolta över att få lansera en Nordisk premium-gin som utvecklats i samarbete mellan alla de nordiska länderna, säger Lenita Nylund, Marketing Manager på Arcus Sweden AB.

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Fler guldmedaljer till Skagerrak Gin
Utmärkelser

Fler guldmedaljer till nordisk gin

Under tävlingen IWSC fick ginen 95 poäng av 100 möjliga och tog således hem guldmedalj i nära konkurrens med globala spritvarumärken.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.