Nordiska toppbartenders skapar ny premium gin

Ny premiumgin från nordiska bartenders

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Världens ledande producent av nordisk sprit har samlat de mest begåvade bartendrarna i Norden för att ta fram Skagerrak Nordic Dry Gin.

Nordisk gin har de senaste åren fått större och större internationell uppmärksamhet. De nordiska länderna har numera ginproducenter som tillhör den absoluta världseliten. Sverige hänger med i världstrenden att skapa gin i nya versioner och nu kommer en extra god nyhet för svenska gin-konnässörer. Arcus introducerar Skagerrak Nordic Dry Gin, som utvecklats i samarbete med ledande bartenders från toppbarer i Sverige, Norge och Danmark. Den är baserad på nordiska värden och signum och har fått sitt namn efter vattnet som i tusentals år knutit samman länderna.

Bartendrarna har via ett gediget hantverk bidragit till att ta fram denna smaksäkra gin och dess unika nordiska signatur. Teamet har tillsammans gett Skagerrak en nordisk smakidentitet med en ren och fräsch smakprofil som sedan buteljerats i en petroliumblå flaska i skandinavisk design. Skagerrak är baserat på mer än 150 års erfarenhet av hantverk samt kunskap om sammansättningen av ingredienser och komponenter.

– Att vara med och ta fram Skagerrak Gin var en givande och intressant process som resulterade i en fantastisk produkt. Ur min syn som bartender tycker jag att Skagerrak Gin är en optimal gin, den håller sig klassisk och samtidigt intressant med nya influenser. Den passar perfekt i en klassiker likaväl som i något nytt och innovativt. En klassisk Dry Martini på Skagerrak är extremt gott, säger Isak Holgerson, Barchef Boqueria-koncernen.

Skagerrak Gin finns i Systembolagets beställningssortiment, samt hos utvalda restauranger och barer.

– Med den rådande Gin-trenden som stadigt fortsätter att växa så är vi på Arcus väldigt stolta över att få lansera en Nordisk premium-gin som utvecklats i samarbete mellan alla de nordiska länderna, säger Lenita Nylund, Marketing Manager på Arcus Sweden AB.

relaterat

Smördeg utan smör är Årets matbluff
matfusk

Smördeg utan smör är Årets matbluff

Namnet till trots innehåller degen inget smör, vilket många av de som röstade tyckte var bluffigt. Företrädare för tillverkaren meddelar nu att de kommer att byta till smör.

Först i världen med juligt smakkoncept
nikotinpåsar

Först i världen med juligt smakkoncept

Det hör inte till ovanligheterna att LYFT/LAB är först ut med nya smakkoncept och som en tidig julklapp till alla konsumenter introduceras en julinspirerad nyhet.

En mer klimatmedveten matsedel
Hållbart

En mer klimatmedveten matsedel

Nu lanserar Konsumentverket och Livsmedelsverket en mer klimatmedveten matsedel. För första gången har maträtterna klimatberäknats.

4 av 10 svenskar firar alkoholfri julafton, julmust är favoritdrycken
Trender

Fyra av tio svenskar firar alkoholfri julafton

En nubbe till sillen på julbordet är ett måste för många, men en ny Sifo-undersökning visar att mer än hälften av svenskarna helst dricker julmust på julafton och att hela fyra av tio svenskar kommer att fira en helt alkoholfri jul.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.