20190117-Boulebar

Ny meny på Boulebarer

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons



Tre gånger om året byter alla Boulebarer meny och i veckan var det dags för årets första.

Franska rätter är grunden och alla köksmästarna jobbar tillsammans fram menyerna under ledning av Johan Ahlstedt,

en framstående matlagare med stort hjärta för det franska köket.

Råvaror i säsong, klassiska rätter och en ökad efterfrågan på vegetariskt är det som format menyn.

Sen ska det vara en variation som passar många av de ca 200 000 förväntade gästerna de första fem månaderna.

-Det är roligt att hela tiden utmanas av nya ihållande trender kring mat men att samtidigt vara kvar i det klassiska franska.

Det är på många sätt en paradoxal situation, säger Johan om att skapa en bra mix.


Smakfulla nyheter både på faten och i glasen
Nya menyn bjuder bland annat på två nya veganska rätter: Legumes Maison, en huvudrätt, med säsongens vegetariska smaker som belugalinser och grönkål med friterad panisse. Veganska dessertfavoriten är en Crème aux Chocolat med kokossorbet och rostad kokos.

Dagens fisk, serveras med druvmust, brynt smör, spenat och kryddbakad blomkål. En fräsch och lätt rätt som gärna kombineras med ett kallt glas vitt Sancerre från Loiredalen.

Kalvtartaren med tryffelnobis, friterad schalottenlök, kapris och sojagelé. Passar finfint med ett glas rött, alla dagar i veckan. Vinterns soppa, Soupe Topinambour på jordärtskocka med tryffelvinaigrette och gräslök har redan blivit en hit hos många.

De franska klassikerna; ostron, steak och moulen är såklart med. Favoriten Croque Monsieur är tillbaka och passar perfekt som tilltugg över ett parti boule.


Nya dryckestrender
Utbudet av franska ölsorter finns såklart kvar, men drinklistan har utökats med Franska Shots. Hot Madagasque med kaffe, vaniljlikör och grädde har redan blivit en klassiker. För den som väljer alkoholfritt har flera kvalitativa franska ciders och muster gjort entré.


Releaseparty i maj igen
I söndags firades den nya menyn med ett releaseparty hos alla Boulebarer Stockholm, Göteborg, Örebro, Malmö och Köpenhamn. Lyckade fester som kommer bli ett återkommande inslag på Boulebar.
Nästa tillfälle blir sön den 12 maj.

Nya menyn gäller fram till den söndagen den 12 maj. För den som är nyfiken på menyn i sin helhet kan klicka här.



relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.