Hendrick’s lanserar gin med smak av midsommar
Foto: William Grant & Sons

Ny gin med smak av midsommar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Swedish Tonic

Inspirationen är, som namnet Midsummer Solstice antyder, hämtad från sommarsolståndet och midsommaraftonens prunkande sommarängar.

Midsummer Solstice är den första utgåvan i den nya serien ”Cabinet of Curiosities” där Hendrick’s Gin årligen kommer att presentera limiterade upplagor av nya unika ginsorter. I Midsummer Solstice återfinns de klassiska inslagen av gurka, enbär och rosenblad som nu ackompanjeras av apelsin, sommarblommor och subtila kryddor. Doften av blommornas aromer skapar en underbar twist på den traditionella gintappningen och passar utmärkt till midsommarfirandet och sommarens trädgårdsfester.

– Vi är oerhört stolta över att lansera Midsummer Solstice lagom till sommaren. Nu vill vi fira en av våra största högtider med en gin inspirerad av sommarens tidstypiska aromer. Med Midsummer Solstice har vi extra fokus på hantverket bakom ginen och vi hoppas kunna erbjuda den ultimata upplevelsen för alla ginälskare där ute, säger Daniel Andersson, Senior Brand Manager på Nigab.

Midsummer Solstice släpps på Systembolaget den 9 juni i en limiterad upplaga på 3 600 exemplar i utvalda butiker. Doften är av blommig karaktär med mjuka enbär, citrus, apelsinblommor och exotiska frukter. Den har en subtilt kryddig och len smak som ackompanjeras av blommor med friska inslag av gurka och rosenblad.

relaterat

Filmdags med recept!
Matlagning

Filmdags med recept!

Kan det vara så att du just i detta ögonblick längtar efter en ny säsong av din favoritserie? Här hittar du filmer och serier med tillhörande recept som förhöjer din höststämning.

Eget bubbel efter fyra succélanseringar
Vin

Eget bubbel efter fyra succélanseringar

Sveriges ”vinkungs” vinportfölj säljer så att det knakar och är numera Sveriges mest sålda vinvarumärke. Nu lanseras ett franskt torrt mousserande vin som är producerat på 100% Chardonnay.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.