Hendrick’s lanserar gin med smak av midsommar
Foto: William Grant & Sons

Ny gin med smak av midsommar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Inspirationen är, som namnet Midsummer Solstice antyder, hämtad från sommarsolståndet och midsommaraftonens prunkande sommarängar.

Midsummer Solstice är den första utgåvan i den nya serien ”Cabinet of Curiosities” där Hendrick’s Gin årligen kommer att presentera limiterade upplagor av nya unika ginsorter. I Midsummer Solstice återfinns de klassiska inslagen av gurka, enbär och rosenblad som nu ackompanjeras av apelsin, sommarblommor och subtila kryddor. Doften av blommornas aromer skapar en underbar twist på den traditionella gintappningen och passar utmärkt till midsommarfirandet och sommarens trädgårdsfester.

– Vi är oerhört stolta över att lansera Midsummer Solstice lagom till sommaren. Nu vill vi fira en av våra största högtider med en gin inspirerad av sommarens tidstypiska aromer. Med Midsummer Solstice har vi extra fokus på hantverket bakom ginen och vi hoppas kunna erbjuda den ultimata upplevelsen för alla ginälskare där ute, säger Daniel Andersson, Senior Brand Manager på Nigab.

Midsummer Solstice släpps på Systembolaget den 9 juni i en limiterad upplaga på 3 600 exemplar i utvalda butiker. Doften är av blommig karaktär med mjuka enbär, citrus, apelsinblommor och exotiska frukter. Den har en subtilt kryddig och len smak som ackompanjeras av blommor med friska inslag av gurka och rosenblad.

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Fler guldmedaljer till Skagerrak Gin
Utmärkelser

Fler guldmedaljer till nordisk gin

Under tävlingen IWSC fick ginen 95 poäng av 100 möjliga och tog således hem guldmedalj i nära konkurrens med globala spritvarumärken.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.