annons

Ny årgång av australiskt vin från "terra rossa"
Foto: Treasury Wine Estates

Ny årgång av australiskt vin från ”terra rossa”

Det australiska vinet "Black Label" är tillbaka med en ny årgång från 2017, och finns i begränsad upplaga sedan den 26 maj på Systembolaget.

Det australiska vinet ”Black Label” är tillbaka med en ny årgång från 2017, och finns i begränsad upplaga sedan den 26 maj på Systembolaget.

Wynns Black Label Cabernet Sauvignon 2017 har lagrats på ny och gammal fransk ek i 12 månader och har en doft av vilda bär, rabarber och svarta oliver. Vinet bjuder på en djup och fyllig smak med inslag av svarta körsbär där lätta tanniner samt en balanserad syra ramar in den tydliga fruktigheten som ger vinet en fin balans. Wynns Black Label Cabernet Sauvignon kan avnjutas direkt eller lagras i upp till 17 år.

Wynns Black Label Cabernet Sauvignon producerades första gången redan 1954 i Coonawarra, South Australia. För ”Black Label” som vinet är känt som, används endast druvor av toppkvalitet vilket motsvarar 20-25% av frukten från Wynns Coonawarra Estate. Vinets kvalitet har gjort det till ett av Australiens mest samlade viner.

– Jag är särskilt stolt över vår Black Label Cabernet på grund av dess historia, i 60 år har vi haft provningar av det här vinet. Kvaliteten av vinet gör Black Label värt att lagra och samla på. Flaskor från 50-talet kan fortfarande avnjutas ifall de lagrats väl, säger Sue Hodder, chefsvinmakare på Wynns Coonawarra Estates.

Vinregionen Coonawarra är världsberömd för den tegelröda jordmån som går under namnet ”terra rossa”. Den anses vara en av de bästa jordmåner för vinodling i Australien – idealisk för att producera små druvor med koncentrerad smak och djup färg.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.