Ny årgång av australiskt vin från
Foto: Treasury Wine Estates

Ny årgång av australiskt vin från ”terra rossa”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Swedish Tonic

Det australiska vinet ”Black Label” är tillbaka med en ny årgång från 2017, och finns i begränsad upplaga sedan den 26 maj på Systembolaget.

Wynns Black Label Cabernet Sauvignon 2017 har lagrats på ny och gammal fransk ek i 12 månader och har en doft av vilda bär, rabarber och svarta oliver. Vinet bjuder på en djup och fyllig smak med inslag av svarta körsbär där lätta tanniner samt en balanserad syra ramar in den tydliga fruktigheten som ger vinet en fin balans. Wynns Black Label Cabernet Sauvignon kan avnjutas direkt eller lagras i upp till 17 år.

Wynns Black Label Cabernet Sauvignon producerades första gången redan 1954 i Coonawarra, South Australia. För ”Black Label” som vinet är känt som, används endast druvor av toppkvalitet vilket motsvarar 20-25% av frukten från Wynns Coonawarra Estate. Vinets kvalitet har gjort det till ett av Australiens mest samlade viner.

– Jag är särskilt stolt över vår Black Label Cabernet på grund av dess historia, i 60 år har vi haft provningar av det här vinet. Kvaliteten av vinet gör Black Label värt att lagra och samla på. Flaskor från 50-talet kan fortfarande avnjutas ifall de lagrats väl, säger Sue Hodder, chefsvinmakare på Wynns Coonawarra Estates.

Vinregionen Coonawarra är världsberömd för den tegelröda jordmån som går under namnet ”terra rossa”. Den anses vara en av de bästa jordmåner för vinodling i Australien – idealisk för att producera små druvor med koncentrerad smak och djup färg.

relaterat

Filmdags med recept!
Matlagning

Filmdags med recept!

Kan det vara så att du just i detta ögonblick längtar efter en ny säsong av din favoritserie? Här hittar du filmer och serier med tillhörande recept som förhöjer din höststämning.

Eget bubbel efter fyra succélanseringar
Vin

Eget bubbel efter fyra succélanseringar

Sveriges ”vinkungs” vinportfölj säljer så att det knakar och är numera Sveriges mest sålda vinvarumärke. Nu lanseras ett franskt torrt mousserande vin som är producerat på 100% Chardonnay.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.