NUET – Vi testade Solo fine dining

Mattrender fick komma på smygpremiären!

Den 13 mars öppnar dörrarna till pop-up restaurangen, Zacapa NUET. Detta är en Solo fine dining upplevelse utöver det vanliga!

 

Att en måltid karaktäriseras av gemenskap och umgänge ses som något positivt. Men vad många glömmer är att detta tar uppmärksamhet från måltidens egentliga syfte. Smakerna, dofterna och upplevelsen en måltid kan erbjuda ska vara i fokus tycker Zacapa.

Nu utmanar Zacapa traditionella matkoncept för tredje gången, med projektet NUET Solo dining. På NUET har gästerna tidigare uppmanats att stänga av mobilen. Nu uppmanas de även att stänga av samtalet. Syftet är att gästerna ska glömma sina stressiga vardagsliv för en stund och ge sig hän måltiden till etthundra procent utan en distraherande omvärld.

NUET Solo dining är motsatsen till senaste årens restaurangtrender med delad mat, delade bord, stressig miljö och dålig akustik.

Allt fler lever ensamma men att äta ensam på restaurang är för många fortfarande tabu. Vissa länder har dock kommit längre. I Sydkorea och Japan är det sedan länge socialt accepterat att äta ensam i det offentliga rummet.  Det finns till och med ett namn för konceptet, Honbap.

 

På NUET får du uppleva smaker på ett nytt spännande sätt. 

Bakom menyn står kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström från Garba samt bartendern Michael Hajiyannis från Bar Ruby, Köpenhamn.

Dela denna artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-post

Nyhetsbrev.

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!