annons

NUET – Vi testade Solo fine dining

Mattrender fick komma på smygpremiären!

Den 13 mars öppnar dörrarna till pop-up restaurangen, Zacapa NUET. Detta är en Solo fine dining upplevelse utöver det vanliga!

 

Att en måltid karaktäriseras av gemenskap och umgänge ses som något positivt. Men vad många glömmer är att detta tar uppmärksamhet från måltidens egentliga syfte. Smakerna, dofterna och upplevelsen en måltid kan erbjuda ska vara i fokus tycker Zacapa.

Nu utmanar Zacapa traditionella matkoncept för tredje gången, med projektet NUET Solo dining. På NUET har gästerna tidigare uppmanats att stänga av mobilen. Nu uppmanas de även att stänga av samtalet. Syftet är att gästerna ska glömma sina stressiga vardagsliv för en stund och ge sig hän måltiden till etthundra procent utan en distraherande omvärld.

NUET Solo dining är motsatsen till senaste årens restaurangtrender med delad mat, delade bord, stressig miljö och dålig akustik.

Allt fler lever ensamma men att äta ensam på restaurang är för många fortfarande tabu. Vissa länder har dock kommit längre. I Sydkorea och Japan är det sedan länge socialt accepterat att äta ensam i det offentliga rummet.  Det finns till och med ett namn för konceptet, Honbap.

 

På NUET får du uppleva smaker på ett nytt spännande sätt. 

Bakom menyn står kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström från Garba samt bartendern Michael Hajiyannis från Bar Ruby, Köpenhamn.

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.