annons

Tryffeltider med Zeta
Foto: Di Luca & Di Luca

Nu vankas det tryffeltider

Med sin komplexa smak är tryffel en fin smaksättare av många maträtter och livsmedel, men också en härlig krydda i sötsur balsamvinäger. Det bevisar nykomlingen i vinägerhyllan, Zeta Crema di Basamico Tryffel.

Med sin komplexa smak är tryffel en fin smaksättare av många maträtter och livsmedel, men också en härlig krydda i sötsur balsamvinäger. Det bevisar nykomlingen i vinägerhyllan, Zeta Crema di Basamico Tryffel.

En balsamvinäger, eller balsamico som den också kallas, är för många ett måste i kylskåpet. Med sin typiska smak, som både är söt och sur, ger den djup åt såser och marinader men framhäver också en sallads spröda toner och överraskar i bärig dessert. I Zetas sortiment finns för närvarande klassisk balsamvinäger samt en smaksatt variant med fikon, men då intresset är stort lanserades i vecka 33 även Zeta Crema di Basamico Tryffel.

Zeta Crema di Basamico Tryffel består till sextio procent av äkta, långlagrad Aceto Balsamico di Modena IGP som blandats med koncentrerad druvmust, en procent finmalen sommartryffel samt naturliga, vegetabiliska aromer. Därefter vilar balsamvinägern i några dagar innan den slutligen buteljeras.

–Tack vare att sommartryffeln har en så delikat och mild arom blir smaken finstämd och användningsområdena breda. Tryffelsmaken tar inte över utan även andra råvaror får komma till tals. En favoriträtt är små bitar av Parmesan som doppas i krämig, sötsyrlig balsamvinäger med tryffelsmak. Perfekt till fredagsmyset, säger Massimo Gasperini, kategoriansvarig på Di Luca & Di Luca.

Samtidigt som Zeta Crema di Basamico Tryffel lanseras byter även Zeta Crema di Basamico Fikon till samma typ av förpackning – en lite mindre flaska med praktisk doseringspip för enkel hantering utan kladd.

– Doseringspipen gör den fantastiskt enkel att dekorera med. Jag skulle använda balsamvinäger med fikonsmak till efterrätter med bär och frukt eller glass, och tryffelvarianten förhöjer lyxkänslan på vilken antipasti, pizza eller ostbit som helst. En bonus är att flaskan kan diskas ur och återanvändas till dressingar och såser för den som vill, berättar Massimo.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.