Nu släpps sommarens drink
Foto: Stockholms bränneri

Nu släpps sommarens drink

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den 21 juli 2021 släpper Stockholms Bränneri sin Negroni Rosa, sommarens tolkning av den klassiska drinken Negroni.

Negroni Rosa är producerad på Södermalm i Stockholm och är skapad av en perfekt ratio mellan Stockholms Bränneri Pink Gin, deras succé från i fjol Stockholms Aperitif – Röd och Spriteriets somriga Rosé Vermouth tillverkad på andra sidan stan i Vasastan. Drinken serveras på en isbit och avnjutes helst i skuggan på en fin plats i sommar.

– Negroni är en fantastisk cocktail med en spännande historia. Sommarens tolkning är en lättsam och balanserad variant av klassikern med härliga blommiga toner, men som fortfarande har en uppfriskande bitterhet vilket man söker i en klassisk Negroni, säger Anna Wikner på Stockholms Bränneri.

– Ginen är destillerad med rabarber och rosenblad. Vermouthen är baserad på rosévin kryddat med bland annat rabarber, malört och renfana, och Stockholms Aperitif – Röd får sin karaktär av rönnbär och lingon. Tillsammans får vi en explosion av härliga skandinaviska sommarsmaker på ett komplext vis, fortsätter Anna.

Negroni Rosa är en fortsättning på Stockholms Bränneris smakutforskande inom färdigblandade, buteljerade cocktails. Tidigare har bränneriet släppt en Winter Negroni samt en Negroni Bianco men även en färdigblandad Martini som har tagits emot väldigt väl både i Sverige och utomlands.

– Vi ser en ökande efterfrågan på färdigbuteljerade cocktails som är välgjorda och har en unik karaktär, vilket följer trenden som redan tagit fart i Europa och USA. Konsumenter söker unika smakupplevelser, men samtidigt enkelheten i en färdigbuteljerad cocktail, konstaterar Carl Wikner på bränneriet.

Den färdigbuteljerade Negroni Rosa släpps på Systembolaget den 21 juli.

Negroni Rosa
6 cl Stockholms Bränneri Negroni Rosa
En stor isbit
Ett riktigt fint glas

Häll upp din Negroni på is i ett glas och njut. Om du har en vresrosbuske till hands så varför inte garnera med ett blad.

relaterat

Öl ska rädda haven från skräp
Öl

Öl ska rädda haven från skräp

Det nya ölmärket Ocean Beer tar upp kampen mot skräpet i haven genom att använda vinsten till att rensa bort plast och återställa haven. Den redan flerfaldigt prisbelönta ölen har på kort tid introducerats i Spanien, Portugal och Storbritannien och nu står Sverige på tur.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.