Blanda egna

Recept

Nu lanseras årets vinnaröl ”Koge’s choice” från Innis & Gunn

– För dig som kan Mat & Dryck –

Den 7 december lanseras vinnarbidraget från öltävlingen Imagine & Gunn efter att ha blivit framröstad av tusentals ölentusiaster. Årets vinnare blev Stefan ”Koge” Skogh från Strängnäs som charmade juryn med en kolsvart stout lagrad på ekfat och smaksatt med ingefära, kanel och smulade pepparkakor från den svenska pepparkaksbagaren Gille bagaren.  

 

Tävlingen Imagine & Gunn grundades av det skotska hantverksbryggeriet Innis & Gunn som ville dela sin passion med andra ölälskare runt om i landet och ge dem möjligheten att själva få vara med och skapa sin egen öl. Sedan tävlingen startade har deltagandet ökat för varje år och gett upphov till många nya och spännande smaker.

Inför årets omgång skickade över 300 hobbybryggare in sina bidrag efter att ha fått kreativ frihet gällande smaksättning, hur ölen skulle bryggas samt hur den skulle lagras på ekfat. Nio förslag valdes ut av en jury från bryggeriet och vinnarölen röstades sedan fram efter en öppen omröstning på Facebook med nära 5000 deltagare. Vinnarbidraget ”Koge’s Choice” är en kolsvart stout lagrad på ekfat som tidigare lagrat brandy. Den är smaksatt med ingefära, kanel och smulade pepparkakor från den svenska pepparkaksbagaren Gille bagaren. En helt unik öl med starka associationer till svensk jul.

Stefan Skogh från Strängnäs i Södermanland är 52 år och har ett stort ölintresse som vuxit alltmer under de senaste 25 åren. När han inte arbetar som murare spenderar han stor del av sin fritid med att brygga eget öl och han är dessutom medlem i Mälardalens Brewing Company. I somras fick Stefan resa till Innis & Gunns Bryggeri i Perth i Skottland. Tillsammans med den legendariska bryggmästaren Douglas Gunn Sharp och hans team fick Stefan vara med och utforma receptet, brygga ölen och skapa förpackningen som nu bär hans namn.

– Jag är otroligt nöjd med mitt recept och över att jag blev framröstad som vinnare. Jag har ett mycket stort öl-intresse själv och att då delta i Imagine & Gunn och sen träffa Dougal Sharp på Innis & Gunns bryggeri har varit en helt fantastisk upplevelse, berättar Stefan.

Den senaste vinnarölen ”Mikas choice” från Imagine & Gunn lanserades under 2017 och blev omåttligt populär. Årets segrande bidrag kommer att lanseras i en limiterad upplaga om 40 000 flaskor på systembolaget och kommer att säljas i hela Sverige.

Dela via

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Skriv ut

Skicka in era recept till:

Redaktionen@mattrender.se

Nyhetsbrev.

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!