Nu återlanseras Innis & Gunns Mangoes on the Run – Mango IPA

I över 15 år har Innis & Gunn tillverkat öl och har legat i framkant inom smaksättning av öl genom lagring på ekfat, så kallad Barell Ageing. Ölen användes i ett tidigare stadie som en smaksättare till bland annat whisky. Men genom tillverkning av sprit upptäcktes ölen, som till följd av att få ligga en tid i ekfaten, fått en förnyad och intressant smak.

 

Bryggmästaren och grundaren av Innis & Gunn, Dougal Sharp benämner Mango IPA som den fruktigaste öl de någonsin bryggt. IPA’n har dofter av mango och citrusfrukt och innehåller smak av tropisk frukt med inslag av tallbarr som sedan avslutas med en len humlebeska. I bakgrunden finns en sötma som, precis som smaken av mango, är väl balanserad för att inte störa helhetsintrycket. Mango IPA är en gyllene, svagt bärnstensfärgad brygd med ett tätt skum.

Innis & Gunn’s klassiska ölsorter ingår i grundsortimentet tillsammans med tre IPA-varianter samt ett alkoholfritt alternativ. I klassikerna finns Innis & Gunn Original och Blood Red Sky. Session IPA, Toasted Oak IPA och det nyaste tillskottet Gunnpowder IPA är de olika IPA sorterna i sortimentet. Slutligen återfinns Innis & None som är det alkoholfria alternativet med smak av humlearomatiska toner.

Bryggmästare Dougal Gunn Sharp är grundaren till Innis & Gunn – ett skotskt succébryggeri, som etablerades år 2002. Bryggeriet tillverkade till en början whisky genom att låta en maltig skotsk ale lagras på ekfat för att sedan hällas ut och ge plats åt spriten. Tanken var att alen skulle skänka faten karaktär för att i sin tur ge spriten en hint av ale vid slutlagring. Även om whiskyn lanserades och snabbt blev en succé, upptäcktes alen som genom processen fått en förfinad och unik smak. I augusti 2003 lanserades Innis & Gunn Oak Aged Beer.

Produktinformation

Innis & Gunn
Mangoes on the Run – Mango IPA

Artikelnummer: 11231
Volym: 330 ml
Pris: 18,90 kr
Alkoholhalt: 5,6%
Ursprungsland: Storbritannien, Skottland
Producent: Innis & Gunn
Leverantör: TOMP Beer Wine & Spirits AB

Dela till dina vänner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Skriv ut

Nyhetsbrev.

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!