Novelties: handblåsta cocktailglas av återvunna flaskor
Foto: Diageo

Novelties: handblåsta cocktailglas av återvunna flaskor

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons


För att fira äkta hantverk lanserar Johnnie Walker nu Novelties highball-glas – en limiterad upplaga av handblåsta cocktailglas, skapade från återvunna Johnnie Walker-flaskor.

När du doftar på whiskyn ifrån en Johnnie Walker-flaska så berättar doften en historia som består av mer än 200 års kvalitetshantverk. År 1819 begravde den unge John Walker sin pappa, sålde familjegården och spenderade pengarna genom att öppna en liten livsmedelsbutik i Kilmarnock, vilket skulle bli startpunkten för att börja producera och sälja den bästsäljande whiskyn i världen. En whisky som numera kan avnjutas i världens alla hörn.

Även nu, mer än tvåhundra år efter att den första droppen av Johnnie Walker sipprade från fatet, är det skotska whiskyvarumärket fokuserade på förtrollande historier. Nu kan man inte bara dricka en whisky som har ett tvåhundraårigt arv, man kan också dricka den ur ett glas skapat av återvunna Johnnie Walker-flaskor – var och en med sin egen unika historia.

– Vi på Diageo är så exalterade över detta projekt. Tanken av att en Johnnie Walker-flaska, som säkerligen har stått i centrum för så många fantastiska samtal hemma eller ute bland vänner, nu kan få ett nytt liv som ett vackert glas i ett annat hem. Jag kan knappt komma på en bättre present med mer själ och historia än så här, säger Guri Rime från Diageo.

Det handblåsta glaset har potential att bli ett äkta samlarobjekt och är den perfekta presenten, till dig själv eller någon annan whiskyälskare. Bakom designen och tillverkningen av Johnnie Walker Novelties highball-glasen hittar du glaskonstnären Morgan Persson och hans fru Elin, som tillsammans driver glasblåseristudion Persson & Persson i Småland. Allt de gör tillverkas i deras glasstuga i Ösjöbol, en plats känd för sin rika historia inom glasdesign med ikoniska varumärken som Kosta Boda och Orrefors i närområdet.

Persson & Persson har specialiserat sig på unika vin- och cocktailglas med ett rent stilistiskt uttryck, skapade med vanliga tomma glasflaskor. Deras arbete är ett avancerat hantverk som resulterar i estetiska och oförglömliga verk. Att arbeta med återvunnet glas förbrukar bara en fjärdedel av den energi som skulle krävas att tillverka nya glas från grunden.

– Det var en fantastisk upplevelse att utveckla designen och att tillverka ett highball-glas skapat för Johnnie Walker. Det är den perfekta följeslagaren till din favorit highball-cocktail. Det handblåsta glaset har potential att bli ett äkta samlarobjekt och är den perfekta presenten, till dig själv eller någon annan whiskyälskare, säger Morgan Persson, glaskonstnär på Persson & Persson.

Johnnie Walker Novelties highball-glas finns tillgängliga att köpa på Esteriör eller på
https://www.esterior.se/shop/mbler.

Novelties: handblåsta cocktailglas av återvunna flaskor
Foto: Diageo

relaterat

Coca-Cola lanserar två nya smaker
läsk

Coca-Cola lanserar två nya smaker

Coca-Cola rivstartar året genom att lansera inte en – utan två nya smaker. Det är inga mindre än Coca-Cola Zero Sugar Lime och Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri.

OLW rivstartar det nya året med att lansera tre nyheter
Snacks

2022 inleds med ny hetta på snackshyllan

Nu lanseras årets första snacksnyheter från OLW – cheez doodles Deluxe Pecorino, Linschips Hickory Mayo och potatischipset Vegan Sourcream & Onion Chili Tingle.

Guinness 0.0 – en Guinness med allt utom alkohol
Öl

Guinness 0.0 – en stout utan alkohol

Med start 2022 lanseras Sveriges första alkoholfria stout i klassisk stil. Den börjar säljas i matbutiker under januari för att därefter lanseras på Systembolaget 1 februari 2022.

HelloFresh recept för en grönare jul
julmat

Recept för en grönare jul

För att uppmana svenskarna till att ta vara på julens rester har HelloFresh skapat fem goda recept baserade på resterna från julbordet – för att minska på julens matsvinn, och samtidigt skapa nya smaksensationer.

Helena Lyth inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball
Matlagning

Inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball

Julen står för dörren och så även julbaket och vinterdesserter. Inför årets högtid bjuder matprofilen Helena Lyth på ett recept med Fireballstekta äpplen serverade till glass och havrekakor.

Stjärnkockar skapar pralin med Brugal 1888
Konfekt

Stjärnkockar skapar pralin med karibisk rom

Thomas Sjögren, Oskar Samuelsson och Conrad Tyrsén har teamat upp och har tillsammans med Brugal 1888 tagit fram en unik chokladpralin, speciellt framtagen för att passa ihop med drycken.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.