annons

Novelties: handblåsta cocktailglas av återvunna flaskor
Foto: Diageo

Novelties: handblåsta cocktailglas av återvunna flaskor

För att fira äkta hantverk lanserar Johnnie Walker nu Novelties highball-glas – en limiterad upplaga av handblåsta cocktailglas, skapade från återvunna Johnnie Walker-flaskor.


För att fira äkta hantverk lanserar Johnnie Walker nu Novelties highball-glas – en limiterad upplaga av handblåsta cocktailglas, skapade från återvunna Johnnie Walker-flaskor.

När du doftar på whiskyn ifrån en Johnnie Walker-flaska så berättar doften en historia som består av mer än 200 års kvalitetshantverk. År 1819 begravde den unge John Walker sin pappa, sålde familjegården och spenderade pengarna genom att öppna en liten livsmedelsbutik i Kilmarnock, vilket skulle bli startpunkten för att börja producera och sälja den bästsäljande whiskyn i världen. En whisky som numera kan avnjutas i världens alla hörn.

Även nu, mer än tvåhundra år efter att den första droppen av Johnnie Walker sipprade från fatet, är det skotska whiskyvarumärket fokuserade på förtrollande historier. Nu kan man inte bara dricka en whisky som har ett tvåhundraårigt arv, man kan också dricka den ur ett glas skapat av återvunna Johnnie Walker-flaskor – var och en med sin egen unika historia.

– Vi på Diageo är så exalterade över detta projekt. Tanken av att en Johnnie Walker-flaska, som säkerligen har stått i centrum för så många fantastiska samtal hemma eller ute bland vänner, nu kan få ett nytt liv som ett vackert glas i ett annat hem. Jag kan knappt komma på en bättre present med mer själ och historia än så här, säger Guri Rime från Diageo.

Det handblåsta glaset har potential att bli ett äkta samlarobjekt och är den perfekta presenten, till dig själv eller någon annan whiskyälskare. Bakom designen och tillverkningen av Johnnie Walker Novelties highball-glasen hittar du glaskonstnären Morgan Persson och hans fru Elin, som tillsammans driver glasblåseristudion Persson & Persson i Småland. Allt de gör tillverkas i deras glasstuga i Ösjöbol, en plats känd för sin rika historia inom glasdesign med ikoniska varumärken som Kosta Boda och Orrefors i närområdet.

Persson & Persson har specialiserat sig på unika vin- och cocktailglas med ett rent stilistiskt uttryck, skapade med vanliga tomma glasflaskor. Deras arbete är ett avancerat hantverk som resulterar i estetiska och oförglömliga verk. Att arbeta med återvunnet glas förbrukar bara en fjärdedel av den energi som skulle krävas att tillverka nya glas från grunden.

– Det var en fantastisk upplevelse att utveckla designen och att tillverka ett highball-glas skapat för Johnnie Walker. Det är den perfekta följeslagaren till din favorit highball-cocktail. Det handblåsta glaset har potential att bli ett äkta samlarobjekt och är den perfekta presenten, till dig själv eller någon annan whiskyälskare, säger Morgan Persson, glaskonstnär på Persson & Persson.

Johnnie Walker Novelties highball-glas finns tillgängliga att köpa på Esteriör eller på
https://www.esterior.se/shop/mbler.

Novelties: handblåsta cocktailglas av återvunna flaskor
Foto: Diageo

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.