annons

30692831-halloumi-grilled-cheese

Norrländsk Grilloumi i nytt samarbete

En ny svensk grillost helt baserad på norrländsk mjölkråvara ska produceras i ett samarbete mellan Fontana och Norrmejerier.

Svenska familjeföretaget Fontana Food med ursprung från Cypern satsar nu tillsammans med Norrmejerier på ett samarbete kring Fontanas grillost Grilloumi. Fontana satsar redan stort på sitt eget varumärke Grilloumi, en familj av grillostar.

Vi ser verkligen fram emot detta samarbete, som vi tycker förenar det bästa av två världar inom både matkultur och mathantverk. Norrmejerier med sitt gedigna kunnande om osttillverkning, och Fontanas unika erfarenhet kring halloumi och grillost, säger Loizos Papadopoulos, VD på Fontana Food.

För Norrmejerier innebär samarbetet med Fontana Food en utökad satsning på en efterfrågad produkt som ger god avsättning för den norrländska mjölkråvaran och stärkt betalningsförmåga till de norrländska mjölkbönderna.

Vi ser stora möjligheter i att kunna tillgodose konsumenternas önskan….

Vi ser stora möjligheter i att kunna tillgodose konsumenternas önskan om en helsvensk matlagningsost samtidigt som vi också stärker den norrländska mjölkproduktionen, säger Anders Fredriksson, vd Norrmejerier.

Frixos Papadopoulos grundade familjeföretaget Fontana Food tillsammans med sin fru Maro 1978, efter att ha anlänt från Cypern några år tidigare. Fontana introducerade cypriotisk Halloumi till Sverige redan på 80-talet, och utvecklade Grilloumi 2010.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.