noforum

NOFO Hotel & Wine bar presenterar nytt restaurang- och rumskoncept

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

NOFO Hotel öppnade 2015 i en kulturminnesmärkt byggnad från 1780 i det kreativa och händelserika nav som utgör Södermalm. Det anrika huset på Tjärhovsgatan 11 har i närmare 240 år stått som värd för bland annat ett bryggeri, ett provisoriskt sjukhus och bostäder. Efter en omfattande renovering, som pågått för fullt de senaste åren, välkomnar man nu stolt såväl internationella gäster som locals till det familjära och personliga boutiquehotellet – perfekt beläget mitt i Södermalms pulserande hjärta.

– Äntligen kan vi introducera Söders nya hotelldestination för alla som vill uppleva Stockholms mest vibrerande stadsdel. Jag är otroligt stolt över min personal som med sitt engagemang, kunnande och hängivenhet bidrar till den fantastiska atmosfär som sätter NOFO Hotel på kartan. Vår ambition är att tolka ”Södermalm världen över”, säger NOFO Hotel & Wine bar’s General Manager, Desiré Kjellberg.

NOFO Hotel har bevarat byggnadens historiska vingslag, kryddat med samtida inslag från världens metropoler. Visionen bakom NOFO Hotel’s olika rumskoncept har varit att skapa unika miljöer som aldrig slutar överraska. Inspirationen kommer från spännande områden och städer världen över. Soho och Carnaby Street i London, Queens och Upper East Side i New York, Trastevere i Rom och Montmartre i Paris, Köpenhamn och vårt eget Södermalm.

Alla 109 rum, som är mellan 10 och 57 kvm, har inretts med omsorg, finess och fantasi av arkitekt Stefan Samuelsson. Inredning och materialval håller en hög designnivå. Här samsas varumärken som Arne Jacobsen, Fritz Hansen, Tom Dixon, Hay, Johanson design, Watt & Veke, Mulberry, Morris, Tricia Guild, Homeline, Denona, Utzon och Verner Panton för att nämna några. Koncepten återspeglas även i de sociala utrymmena och med musik som är karakteristisk för de olika områdena.

Med den nya vinbaren och restaurangen erbjuder NOFO Hotel en stämningsfull oas på Söder – kanske extra mycket under sommarmånaderna då den inbjudande innergården erbjuder en fantastisk plats att hänga och umgås. Menyn är dynamisk och okomplicerad med rätter som är gjorda för att dela med varandra. Ceviche på hälleflundra marinerad i chili, lime och koriander, lättfriterad bläckfisk och en matig Reuben Sandwich för att nämna några. Bakom menyn står Alexander Alkesten som är F&B Brand Manager samt kocken Mikko Hyssy med erfarenhet från Savoy och Farang i Helsingfors samt Grand Hôtel och Boquerian i Stockholm. Dynamiskt är också ett ord som passar in på den nya dryckesmenyn.

– Fokus för vinlistan är småskaliga producenter med ett naturligt tänk, utan större pretentioner. I nära samarbete med våra leverantörer kommer vi att erbjuda guldkorn som inte går att finna någon annanstans. Vi förändrar vårt sortiment hela tiden. Öppenheten sätter tonen, säger NOFO Hotel & Wine bar’s sommelier och vinbarsansvarig, William Holmberg.

Den nya vinbaren och restaurangen har öppet söndag & måndag kl. 15 –22, tisdag till torsdag kl. 14–23 och fredag & lördag kl. 14–24. Köket har öppet kl. 15–21 söndag till torsdag och kl. 15–22 fredag och lördag.

Hotellet ägs av Glenn och Marie Tammemägi.

En del av BW Premier Collection:

NOFO Hotel & Wine bar är del av BW Premier Collection som består av Best Westerns mest exklusiva hotell. Dessa är minst 4-stjärniga och noga utvalda för den gäst som förväntar sig förstklassig service, design och bekvämligheter. När du väljer ett hotell inom BW Premier Collection bor du centralt i en storstad eller på ett förstklassigt resorthotell. Hotellen ingår även i lojalitetsprogrammet Best Western Rewards.

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.