gastro

NIKLAS EKSTEDT SKAPAR GASTRONOMIFESTIVAL PÅ FJÄDERHOLMARNA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Foodstock är namnet på den nya gastronomifestival som arrangeras mellan den 31/8 – 1/9 på Fjäderholmarna i Stockholm. Arrangörernas tanke är att öppna upp köket för åskådarna och visa processen från råvara till det som hamnar på tallriken. Allt med fokus på traditionella tekniker och dess utveckling både ur ett nordiskt och internationellt perspektiv. De olika momenten visas upp tillsammans med en namnkunnig blandning av nordiska och internationellt engagerade kockar uppblandat med hantverkare inom mat och dess närområden. Några av kockarna som kommer att delta är Mehmet Gurs, Daniel Berlin, Florencia Abella och Zeina Mourtada. Bland Stockholmsbaserade restauranger som deltar utmärker sig Gastrologik.

Foodstock är lika mycket ett inspirationstillfälle som ett seminarium för matintresserade. Besökare ska få njuta och utmanas tillsammans med hängivna och professionella utövare av mathantverk. Under två sensommardagar kommer Fjäderholmarna fyllas med smaker, dofter och intryck. Foodstock är en hyllning till mathantverket, hit bjuds några av världens mest omtalade matlagare in, några av dem är avancerade entusiaster, andra är professionella kockar med starka varumärken och välrenommerade restauranger.

”Jag vill visa upp det bästa från Skandinavien och världen just nu, när jag har besökt internationella matfestivaler har jag träffat matentusiaster och vänner som jag nu bjuder in till Foodstock. Vi vill visa upp något autentiskt byggt av nyfikenhet och passion, Foodstock ska ge gästen inspiration och kunskap. Vi vill samla intresserade barn och vuxna och ge dem fantastiska matkänslor. Allt från det råa till det mest förfinade och detaljrika men allt är vackert på sitt eget sätt och gott så klart!” – säger Niklas Ekstedt, kock och en av initiativtagarna bakom Foodstock.

I ett stort bankett-tält med 300 sittplatser dukas det upp med långbord för lunch och middag som hostas av två kockvänner, på lördagen håller Niklas Ekstedt med internationell gäst i banketten. I ett av Fjäderholmarnas hamnhus skapas menyer med stjärnglans, i konceptet Four Hands Menu möts ett internationellt namn och ett nordiskt för att tillsammans skapa luncher och middagar som speglar det bästa inom gastronomin just nu. Utöver det kommer matmarknader, workshops och barer att fylla ön.

Foodstock Erbjuder:

Banketten Lunch/Middag förbokas via hemsidan. Four Hands Menu Lunch/Middag förbokas via hemsidan. Biljetter till festivalen går att köpa på foodstock.se. En endagarsbiljett till Foodstock kostar 500kr och tvådagars 750kr. Barn under 16 i målsmans sällskap går in gratis.

I biljetten ingår båtresan tur och retur till Fjäderholmarna, tillträde till festivalområdet med matmarknad, workshops och barer. Mat och dryckeshäften går att köpa på båten eller när man anländer ön. Mer info om medverkande och de olika sevärdheterna se hemsidan www.foodstock.se eller Instagram foodstock.se.

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.