fbpx

Möt Richard ”Chille” Man

Richard Man | Fotograf : Simon Bajada

Mattrenders Mårten Robin tog kontakt med Richard "Chille" Man för att få lite klarhet i den alkoholfria trenden som bara växer. Richard är född och uppväxt i restaurangbranschen med 22 år inom bar. Han brinner för ämnet alkoholfritt och har nyligen släppt en bok. Alkoholfritt är något som trendar och vi hoppas på att vi snart ser en tävling med alkoholfritt där han själv deltar! Mycket spännande och redaktionen ser självklart fram emot att någon gång få smaka hans kreationer. Han bjuder även på ett recept till underbar alkoholfri drink.

Hur länge har du varit verksam i branschen?

Jag är född och uppvuxen i restaurangbranschen. Har arbetat inom bar i 22 år.

Finns det bartendertävlingar som är intressanta också om man sysslar med alkoholfritt och har du deltagit i någon sådan?

Det finns ingen jag känner till men jag har länge tänkt på att man borde skapa en!

Vad har du för visioner?

Just nu tycker jag bara att det är väldigt kul att få fortsätta vara med och utveckla den här branschen, som ju är mitt yrkesmässiga hem. Jag är säker på att den alkoholfria drycken kommer att växa sig till en stor och naturlig del av dryckesscenen. Min exakta plats på den framöver låter jag vara obestämd.

Ser du några trender inom alkoholfria drycker?

Alkoholfritt i sig är en ”trend” som är här för att stanna. Men framför allt kommer kvaliteten att öka och det kommer fler produkter inom kategorin. Det här är bara början.

Något du specifikt brinner för?

Det är så ofta folk vill sätta saker i fack för att förstå. Men det som gör den alkoholfria ”trenden” spännande nu är att den håller på att få sin naturliga plats inom mat och dryck. Inte bara en fluga.

På många sätt är det rätt likt hur den vegetariska trenden har utvecklat sig. Får några år sen var vegetariskt ett nödvändigt ont på menyn och man ville gärna sätta den vegetariska gästen i ett fack. Idag skulle det vara konstigt om det inte finns bra vegetariska alternativ och få skulle höja på ögonbrynen om man säger att man gärna äter mindre kött. Hen är inte vegetarian eller köttätare, utan en helt vanlig person som äter mindre kött.

Jag hoppas verkligen att utvecklingen med alkoholfritt blir på liknande sätt och hoppas att jag kan vara med och bidra till det. Båda alternativen är lika mycket värda och båda gästerna är lika bra gäster. Så jag brinner för att ta det här ämnet på allvar, att utnyttja mina erfarenheter och kunskaper för att driva på utvecklingen av den kvalitativa alkoholfria drycken

Mamma. Perfektionist, jordnära och har ett extremt smaksinne.

Har du något annat du vill lyfta fram?

Var öppen för att testa alkoholfritt och varva gärna mellan drycker med och utan alkohol. Många gånger kan en alkoholfri dryck vara ett bättre alternativ till maten. Vill du ha inspiration så kan du läsa min bok ”Alkoholfritt till maten”.

Förebilder?

Mamma. Perfektionist, jordnära och har ett extremt smaksinne.

Har du något nytt favoritrecept du kan dela med dig av till läsarna?

En drink från min bok som heter Rhub and Honey. En enkel drink att göra och en perfekt vårdrink.

Vad gör du i närmaste framtiden?

Jag gör spännande projekt inom alkoholfritt och sprider kunskap om rom.

Richards bok "Alkoholfritt till maten"
Annons

Cold facts

Bor:

Stockholm

Ålder:

40

Familj:

Fru (Elin) och två barn (Sigrid & Olle)

Född i:

Borlänge

Yrke:

Romambassadör för Bacardi

Recept på den alkholfria drinken Rhub & Honey

Två drinkar

14 cl rabarbernektar (gärna Bornholm musteri eller annan…..)

1 cl ingefärsjuice

1 cl flytande honung

16 cl kombucha ingefära (gärna Roots Kombucha eller annan….)

2 myntatoppar, till garnering

How to

  1. Blanda alla ingredienser utom kombucha i en liten kanna eller ett rörglas. Rör om så att honungen löser upp sig.
  1. Häll upp i två highballglas fyllda med kub-is. Toppa med kombucha och rör om försiktigt. Garnera med en myntatopp.

Resultatet

Drinken "Rhub & Honey", Fotograf Simon Bajada

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-post
Restaurang

#vartannatbord

Ett stort antal restauranger i Stockholm har på eget initiativ börjat boka vartannat bord på sina krogar. Uppropet #vartannatbord ska få fler personer att äta ute med en begränsad risk för spridning av coronaviruset.

Läs artikel
Notis

De omorganiserar för att möta krisen.

På grund av minskad orderingång ifrån exportmarknader, minskat antal mässor, events och provningar under den rådande corona-spridningen gör High Coast Whisky en omorganisation för att klara de nya förutsättningarna och förbättra sin likviditet.

Läs artikel

Nyhetsbrev.

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!