annons

Foto Pressbild
Foto Pressbild

Miss Li lanserar

ekologiskt vin.

Miss Li, en välkänd svensk artist och låtskrivare, har utökat sin vinkollektion med lanseringen av Herz aus Porzellan von Miss Li, ett ekologiskt och veganskt vitt vin i samarbete med Solera. Producerat av Pflüger Estate, en familjeägd vingård belägen i den berömda vinregionen Pfalz i Tyskland, är vinet friskt, torrt och fruktigt. Det är en blandning av druvorna Riesling, Sauvignon Blanc och Chardonnay och har en lockande doft av söt mogen frukt med inslag av vita blommor. Vinet finns tillgängligt för beställning genom Systembolaget från slutet av maj.

Miss Li har personligen övervakat utvecklingen av Herz aus Porzellan von Miss Li och är nöjd med hur smakerna har blivit. Hon besökte vingården och såg förstahands hur mycket de bryr sig om biologisk mångfald, då de redan har odlats grödor ekologiskt och utan bekämpningsmedel sedan 1985, långt innan det blev populärt. Miss Li liknar sitt vin med sin musik, en livlig blandning av intensitet och eftertanke, och beskriver det som fruktigt och torrt med en lång eftersmak i perfekt balans.

Miss Lis första vin, Cava Complicado de Miss Li, lanserades förra våren och fick stor entusiasm. Uppmuntrad av dess framgång bestämde hon sig för att skapa ett vitt vin och samarbetade med Alex Pflüger och Solera för att producera Herz aus Porzellan von Miss Li. Hon erkänner att hon är mer selektiv med vita viner än med Cava och var beredd att ta sin tid att hitta ett vin hon gillade. Men med Alex och vingården i Tysklands dedikation lyckades de skapa ett vitt vin som uppfyllde hennes exakta standarder och hade gott om smak.

Vinets namn kommer från Miss Lis låt Porslin, som handlar om hennes hjärta som är gjort av porslin och behovet av att ta hand om det. Trots att hon först ville döpa vinet till ”Hjärta av porslin”, vilket betyder samma sak på svenska, valde hon till slut Herz aus Porzellan, vilket betyder samma sak på tyska.

Herz aus Porzellan von Miss Li är mångsidigt och kan njutas med eller utan mat. Miss Li tänker njuta av det medan hon skriver låtar, designar scenkläder och målar bilder med ett glas vin i handen. Hon hoppas att vinet kommer att delas mellan vänner och vara en del av alla sorters firanden, stora eller små.

Sammanfattningsvis är Miss Lis Herz aus Porzellan von Miss Li ett härligt tillskott till hennes vinkollektion. Vinet är ekologiskt, veganskt och har en balanserad blandning av fruktiga och torra smaker med en lång eftersmak.

Herz aus Porzellan von Miss Li 
Artikelnummer: 5100801
Pris: 119 kr
Volym: 750 ml
Alkohol: 12 %
Druva: Riesling, sauvignon blanc & chardonnay
Land: Tyskland
Område: Pfalz

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.