annons

Mikael Bergsten ny koksmastare pa Mosebacke

Mikael Bergsten ny köksmästare på Mosebacke

Från Stockholm mässrestauranger, Scandic Hotel Hasselbacken och senast Vigårda restauranger kommer nu köksmästare Mikael Bergsten till Södra Teaterns restaurang Mosebacke Etablissement.

 

I början av 2016 nyöppnade Södra Teaterns restaurang Mosebacke Etablissement med renoverad lokal och nytt matkoncept. Efter två år av förfining av Mosebackes vegetariska à la carte-meny presenterades restaurangen som en av 34 nykomlingar i White Guide 2018 och utrustades med ett nytt kök. I dag slår restaurangen rekord i julbordsbokningar och fylls till brädden med gäster varje lunch- och brunchsittning.

– Vi är otroligt stolta över vad vi har lyckats åstadkomma med restaurangen på kort tid. Och att vi nu får välkomna Mikael Bergsten som köksmästare gör oss ännu mer peppade, säger Fredrik Bergman, Food & Beverage Manager på Södra Teatern.

I januari tar 37-åriga köksmästaren Mikael Bergsten sig an Södra Teaterns restaurang med nytt team och en matfilosofi som går hand i hand med Mosebacke Etablissements hållbarhetsarbete.

– Det känns så roligt och jag är supertaggad på att börja. Mosebacke är ju en institution. Nu ska vi bredda det vegetariska konceptet och utveckla restaurangen, säger Mikael Bergsten.

Han beskriver sig själv som noggrann – till och med pedantisk – ambitiös, social och glad i köket.

– Jag gillar klassisk matlagning med en twist. Det ska inte vara för komplicerat, men får gärna vara lekfullt. Gästen ska känna att vi har det roligt i köket.

Mosebacke Etablissements julbord serveras till och med den 22 december. Under mellandagarna är restaurangen stängd, men bjuder på nyårsafton in till skaldjursbonanza och fest till tidig morgon.

Mikael Bergsten har tidigare arbetat som köksmästare på;
Scandic Park
Stockholm Mässrestauranger
Scandic Hotel Hasselbacken
Swedbank HK
Hägerstalunds Wärdshus
Enzo’s

Notis.

Södra Teatern och Mosebacke är ett av Stockholms äldsta och mest mytomspunna kulturetablissemang, som skapar gränsöverskridande upplevelser för alla som välkomnar alla. Här presenteras ett brett utbud av samtida kultur inom scenkonst, musik, klubbar, mat och dryck samt möten och event. 

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.