Paloma
Foto: Magnus Sundström

Mexikos mest populära drink firas med egen dag

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Lär dig att göra den mest populära drinken i Mexiko – och det är inte Margarita vi snackar om.

Många kanske associerar Mexiko med dålig tequila och Margarita-pitchers, men faktum är att man i agave-spritens hemland föredrar den något enklare och mer läskande Paloma. Förra året instiftade Cenote Tequila något de kallar World Paloma Day, den 22 maj, för att uppmärksamma drinkens ständigt ökande popularitet.

Paloma, som betyder duva, sägs ha uppfunnits av bartendern Don Javier Delgado Corona på La Capilla i Tequila, Mexiko. Med ett fåtal ingredienser kan man göra en av sommarens favoriter på bara någon minut.

För att komma till receptet, klicka här.

relaterat

Hammars Tonics offentliggör en serie Limited Edition Tonics – först ut är en co-lab med prisbelönta Klocktornet Destilleri
tonic

En ny serie tonics i begränsad upplaga

Hammars Tonics från det lilla bryggeriet vid norra Vättern släpper en serie tonics i begränsade numrerade upplagor. Tanken med denna serie är att kunna ta ut svängarna, vara lekfulla och kreativa.

Så smaksätter svenskarna sitt kranvatten
Vatten

Så smaksätter svenskarna sitt kranvatten

Saft, grönsaker, frukt eller bär. Alternativen på hur man kan smaksätta sitt kranvatten är flera. Nya siffror från sanitetsleverantören GROHE visar att var fjärde svensk smaksätter sitt dricksvatten.

Årets upplaga av Koskenkorva 7 Botanicals
Vodka

Årets upplaga av Koskenkorva 7 Botanicals

Trenden med växtbaserade smaksatta spritsorter växer sig allt starkare och redan förra året lanserades den första utgåvan av Koskenkorva 7 Botanicals. Tack vare sin popularitet lanseras den även i år men nu i ny skepnad och smak.

Fira Cinco de Mayo med Margaritas och mexikansk fisktaco
Event

Fira Cinco de Mayo med Margaritas och mexikansk fisktaco

På onsdag är det är den 5 maj – Cinco de Mayo. En mexikansk högtid som i år uppmärksammas för 159:e gången. Oavsett hur du väljer att fira kommer här recept på både en klassisk Margarita (och en med mango) samt kocken Filip Poons mexikanska fisktaco.

Håkan Thörnström skapar kroglåda med Melanders
Hemleverans

Håkan Thörnström skapar kroglåda med Melanders

Melanders har tillsammans med kockarna bakom Snälleröds Krögarsnaps tagit fram kroglådor för hemkörning i Stockholm. Nu släpps bokningarna för stjärnkocken Håkan Thörnströms trerättersmeny som finns till försäljning under en begränsad tid.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.