Artipelag är konstmuseet med utsikt över Baggensfjärden.
Längst upp ligger Artipelag restaurang. Gustav Otterberg är ny kökschef och vill skapa matkonst till konsten.
Artipelag restaurang vill alltså bjuda på kulinarisk matkonst i en restaurang med ekologiskt och närproducerat som ledord.
Buffén är signerad nye kökschefen Gustav Otterberg som har en lång karriär bakom sig i branschen.
Erik har bland annat varit köksmästare på Guide Michelin-prisade Ekstedt.
Nu är det Arkipelag som gäller och här ser Otterberg möjligheter i färsk fisk från Baggensfjärden, honung från de egna bikuporna och en takodling med örter och grönsaker.
– Vi har många fina producenter omkring oss här på Värmdö, så det är väldigt enkelt att skapa mat som passar ihop med Artipelag, menar Gustav Otterberg.
– Det finns en tydlig koppling till naturen här samtidigt som man kan ta ut svängarna med estetiken eftersom det är ett konstmuseum.
TEXT: TORBJÖRN KARLGREN
FOTOGRAF: JOHAN STRINDBERG