Maten ska kännas bra i magen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Klimatfrågan är en av vår tids allra största utmaningar och regeringen har utlovat att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. För att nå dit har bonden och odlaren en nyckelroll och med rätt förutsättningar kan de bruka sin jord fullt ut och bidra med mer klimatsmart mat.
Mat är något som engagerar och många upplever det viktigt och vill veta mer om både vad vi äter och hur det produceras. Om vi blir fler konsumenter som väljer svensk mat i butik och på restaurang, kommer det att göra skillnad för vilken mat och vilket samhälle vi får framåt. LRF vill att Sveriges bönder och odlare ska ta en starkare position på matmarknaden. Att välja svenskproducerad, närproducerad och lokalproducerad mat ska kännas bra i magen. Konsumenternas val och ditt val gör skillnad för dig, för oss alla, för klimatet, för matproducenterna, för landsbygden och för Sverige.
Undersökningar som LRF gjort visar att konsumenternas förtroende för bonden som matproducent är högt och Sveriges bönder producerar mat på ett bra och säkert sätt. LRF vill gärna att fler konsumenter ska sluta upp att vi för klimatets skull både måste bruka jorden och i större utsträckning välja svensk mat när vi handlar i butiken och äter på restaurang.
Kommunikationskonceptet som LRF lanserar idag syftar till att berätta för fler konsumenter om klimatsmart svensk mat. Här ska fler konsumenter kunna att hitta argument för att välja svensk mat.
LRF har länge pratat om skogens betydelse för klimatet. Nu ska vi berätta  mer för fler att Sveriges jordbruk och matproduktion är hållbar.

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.