Matcha ölen till sommarens grillrätter
Foto: Arvid Nordquist

Matcha ölen till sommarens grillrätter

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons


Äntligen är det dags för grillsäsongen! Klassiker som ljus öl till grillat kött i all ära, men det finns så mycket mer att upptäcka.

Våga utmana dina smaklökar i sommar med några mer otippade kombinationer! Och om du tänkte att varmt väder innebär ljusare öl, tänk om. Även porter och stout kan matcha sommarens grillrätter.

Fuller’s London Pride
En ale i klassisk brittisk stil med maltig smak tillsammans med inslag av humle, torkad frukt och pomerans. Den balanserade ölen gör sig bra tillsammans med en grillad burgare direkt från grillen med schyssta tillbehör eller till grillad halloumi med portabello och salladslök.

Fuller’s ESB
En brittisk ale med extra ös, ja kort och gott är den lite mer av allt än London Pride. Här finns mer beska och mer smak, främst av torkad aprikos, knäck och vört. Gör sig fint med en grillad hängmörad biff tillsammans med pommes och bearnaisesås. En riktig klassiker med andra ord!

Fuller’s London Porter
En porter mitt i sommaren? Inga problem! Smaken är maltig med inslag av rostat kaffe, mörk choklad och lakrits. Gör sig med andra ord finfint tillsammans med en grillad persika serverad på en botten av smulad brownie och toppad med vaniljglass.

Fuller’s Honey Dew
Ekologisk, brittisk ale med smak av honung? Jepp, det funkar. Ölen är frisk och fruktig med en mild beska och en ton av honung i eftersmaken utan att bli söt. Servera tillsammans med grillad lax och en fransk potatissallad med sparris och dill.

Fuller’s Black Cab Stout
En krämig stout som gör sig bra med en smakrik kötträtt. Smaken är fyllig med rostad malt och mörk choklad. Kraftig öl kräva kraftig mat. Välj en rätt som kan möta upp de rostade tonerna

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Fler guldmedaljer till Skagerrak Gin
Utmärkelser

Fler guldmedaljer till nordisk gin

Under tävlingen IWSC fick ginen 95 poäng av 100 möjliga och tog således hem guldmedalj i nära konkurrens med globala spritvarumärken.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Firedrops

annons
Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.