annons

Matcha ölen till sommarens grillrätter
Foto: Arvid Nordquist

Matcha ölen till sommarens grillrätter

Äntligen är det dags för grillsäsongen! Klassiker som ljus öl till grillat kött i all ära, men det finns så mycket mer att upptäcka.

Äntligen är det dags för grillsäsongen! Klassiker som ljus öl till grillat kött i all ära, men det finns så mycket mer att upptäcka.

Våga utmana dina smaklökar i sommar med några mer otippade kombinationer! Och om du tänkte att varmt väder innebär ljusare öl, tänk om. Även porter och stout kan matcha sommarens grillrätter.

Fuller’s London Pride
En ale i klassisk brittisk stil med maltig smak tillsammans med inslag av humle, torkad frukt och pomerans. Den balanserade ölen gör sig bra tillsammans med en grillad burgare direkt från grillen med schyssta tillbehör eller till grillad halloumi med portabello och salladslök.

Fuller’s ESB
En brittisk ale med extra ös, ja kort och gott är den lite mer av allt än London Pride. Här finns mer beska och mer smak, främst av torkad aprikos, knäck och vört. Gör sig fint med en grillad hängmörad biff tillsammans med pommes och bearnaisesås. En riktig klassiker med andra ord!

Fuller’s London Porter
En porter mitt i sommaren? Inga problem! Smaken är maltig med inslag av rostat kaffe, mörk choklad och lakrits. Gör sig med andra ord finfint tillsammans med en grillad persika serverad på en botten av smulad brownie och toppad med vaniljglass.

Fuller’s Honey Dew
Ekologisk, brittisk ale med smak av honung? Jepp, det funkar. Ölen är frisk och fruktig med en mild beska och en ton av honung i eftersmaken utan att bli söt. Servera tillsammans med grillad lax och en fransk potatissallad med sparris och dill.

Fuller’s Black Cab Stout
En krämig stout som gör sig bra med en smakrik kötträtt. Smaken är fyllig med rostad malt och mörk choklad. Kraftig öl kräva kraftig mat. Välj en rätt som kan möta upp de rostade tonerna

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.