Leif Mannerström vin

Mästerkocken Mannerström lanserar franskt rödvin

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Mästerkocken Leif Mannerströms egna vita vin blev succé förra året och det finns nu på de flesta systembolag. Därför lanserar Leif nu ett rött vin som uppföljare, med ett pris på 119 kr.

Även det nya röda vinet kommer från Frankrike och från den just nu hetaste rödvinsregionen, Côtes-du-Rhône. Dessutom är det från toppårgången 2018. Dessa viner kännetecknas av kraft, kryddighet, längd och elegans. Vinet är tillverkat av handskördade Syrah, Grenache och Mourvèdredruvor från vinrankor med en ålder om 30 år. Detta i kombination med ett lågt skördeuttag ger ett vin av yppersta kvalitet med djup, längd och hög lagringspotential.

Det här är ett riktigt bra klassiskt franskt vin. Jag är verkligen nöjd med kvalitén och vinets karaktär. Det är kraftigt och smakrikt med härliga inslag av solmogna mörka bär, kryddor, lakrits och örter med en generös längd. Så här ska en riktigt bra Côtes-du-Rhône dofta och smaka. Därtill är vinet ett suveränt matvin. Helst äter jag en rejäl entrecôte med bearnaise till, men smakrika charkuterier och hårdostar blir även det enormt gott till, säger Leif.

Att Leif Mannerström kan det här med smaker och kvalitet är ingen underdrift. Det har varit den röda tråden och en självklarhet under hela hans 60-åriga karriär.

Niklas Viderud på importören Urban Wines säger i ett pressmeddelande:

Jag vill understryka att årgång 2018 verkligen var en toppårgång i Rhône-dalen. Ingen som älskar bra rött vin i allmänhet och Côtes-du-Rhône i synnerhet kommer bli besviken, det törs både vi och Leif lova. Initialt finns vinet i Systembolagets beställningssortiment och visar sedan konsumenterna att man vill ha det precis som med Leifs Sauvignon Blanc så kommer det även att dyka upp på hyllorna inom kort.

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Fler guldmedaljer till Skagerrak Gin
Utmärkelser

Fler guldmedaljer till nordisk gin

Under tävlingen IWSC fick ginen 95 poäng av 100 möjliga och tog således hem guldmedalj i nära konkurrens med globala spritvarumärken.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.