mattrender

Mässan med bubbel 2019

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Malt, Mat & Destillat är den urbana mötesplatsen för alla genuint mat- och dryckesintresserade. En del av eventet är tillägnad street food – några av Sveriges bästa food trucks är på plats. Den gastronomiskt intresserade kan också besöka en rad andra importörer och återförsäljare av delikatesser och drycker.

Ett annat nytt inslag på Malt, Mat & Destillat är en bar där vinexperten Blaise de la Croix är på plats tillsammans med en sommelier.

– De flesta vinerna är mousserande så vi kan kalla det för mässans bubbelbar. Vi presenterar viner från olika producenter, och hoppas att ha tid för att prata med de som vill prova och fördjupa sina kunskaper. Vi har också stilla viner, röda, vita och rosé, säger han.

Han följer utvecklingen och ger några exempel på trender i vinvärlden.

– Det är fortsatt stort intresse för bubblor exempelvis champagne, crémant och prosecco. En trend är också mer exklusiva roséviner, gärna från Provence om jag får välja. Lättare viner, till exempel från druvan pinot noir och fruktiga viner med druvorna cinsault, syrah, grenache, carignan och mourvèdre är andra trender, säger han.

En stor fråga är också hur vinet är producerat.

– Intresset för ekologiska, biodynamiska, natur- och veganviner ökar, säger Blaise de la Croix.

Möjligheten att smaka mousserande och annat vin i baren är ett komplement till den övriga mässan.

– Det är inte fokus på vin på Malt, Mat & Destillat, men vi tycker att det här kompletterar det övriga utbudet, säger Blaise de la Croix.

På Malt, Mat & Destillat finns också flera andra experter som delar med sig av sin kunskap. Besökare kan köpa biljett till olika provningar, ett exempel är ”Street Food & Dryck”. Ludvig Brydolf leder den provningen som lär deltagarna mer om hur olika drycker och mat hänger samman och om spännande smakkombinationer.

Om Malt, Mat & Destillat: 
Eventet är en urban mötesplats för mat- och dryckesintresserade. Här ställer bryggerier, producenter och importörer ut. Mingla och smaka tillsammans med konnässörerna eller njut av härlig street food från flera av landets bästa food trucks.

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.