Maskrosburgare vs Tigervrål i jämn kamp

Bea Szenfeld segrare i burgarbattle

Designern Bea Szenfeld ställdes mot Teddybears Patrik Arve i Quorn Ultimate Burger Battle. Efter tre jämna ronder stod Bea som segrare med rondsiffrorna 2-1.

  Jag har varit vegan i många år och tycker det är så roligt att Quorn satsar på en vegansk superburgare. Min maskrosburgare gav Patriks tigervrål en riktig match! Säger Bea Szenfeld, designer och hållbarhetsinspiratör.

Uppgiften var att med nya veganska Quorn Ultimate Burger ta fram en klimatsmart superburgare som är lika snäll mot planeten som GOD!

– Det ska vara lätt och gott att göra klimatsmarta val – även under grillsäsongen! Säger Ami Blackburn European Brand Manager på Quorn Foods.

Vännerna gjorde upp i jämn kamp

Patrik och Bea är goda vänner som båda har varit veganer i många år. Båda är också engagerade i klimatfrågan. Bea valde att inspireras av superväxten maskros och ställde upp med en jordnära burgare kallad Bea’s Ultimate Dandelion smaksatt med en läcker sesam-hoisinmayo och krispig inlagd gurka. 

Patrik gick den heta vägen och presenterade sin käftsmäll Patrik’s Ultimate GRRR med srirachamayo, jalapeño och jamaican jerkkryddad rödkålsslaw.

Klimatberäkningar

Quorn klimatberäknar både sina produkter och sina recept, Quorn Ultimate Burger har ett klimatavtryck på 0,27 kg CO2e/styck. En hållbar daglig klimatbudget för mat är 2,5 kg CO2e/person.

Bea’s Ultimate Dandelion har ett totalt klimatavtryck på 0,5 kg CO2e. Motsvarande burgare med nötkött hade haft ett klimatavtryck på 1,99 kg CO2e.

Patrik’s Ultimate GRRR har ett totalt klimatavtryck på 0,46 kg CO2e. Motsvarande burgare med nötkött hade haft ett klimatavtryck på 1,95 kg CO2e.

Foto-Pressbild

 

Quorn Ultimate Burger Battle

Bea Szenfeld och Patrik Arve älskar burgare! Som veganer sedan flera år tillbaka är de nu överlyckliga över den nya veganska Quorn Ultimate Burger som precis lanserats i Sverige. Nu utmanar de varandra i en duell om vem som kan laga den godaste, mest klimatsmarta burgaren med nya Quorn Ultimate Burger. De fick skräddarsy sina egna personliga burgarrecept – vilken blir din favorit?

Bea’s Ultimate Dandelion
En vildvuxen vegansk burgare med jordnära smaker från maskros och rädisa. De asiatiska inslagen gör att burgaren verkligen lyfter och är en riktig one of a kind! Burgaren har ett klimatavtryck på 0,5 kg CO2e. Motsvarande burgare med nötkött har ett klimatavtryck på 1,99 kg CO2e.

Recept Bea’s Ultimate Dandelion

1 Quorn Ultimate Burger (klimatavtryck 0,27 kg CO2e per burgare)

1 veganskt burgarbröd toppat med svarta sesamfrön

Rostad sesammajonnäs med hoisinsås

Maskrosblad

Snabbinlagd gurka med sesamfrön

Chilirostad morotsspagetti

Skivad rädisa

  1. Grilla eller stek Quorn Ultimate Burger enligt anvisningar på paketet.
  2. Montera burgaren med bröd, sesammajonnäs, maskrosblad, inlagd gurka, Quorn Ultimate Burger, chilirostad morotsspagetti, skivad rädisa och toppa med brödlock.

Patrik’s Ultimate GRRR

En vegansk smaksensation till burgare som får extra sting av srirachamajonnäs. Den krämiga rödkålsslawn med jamaican jerkkrydda tar dig till Karibien och tillbaka! Burgaren har ett klimatavtryck på 0,46 kg CO2e. Samma burgare med nötkött har ett klimatavtryck på 1,95 kg CO2e.

Recept Patrik’s Ultimate GRRR

1 Quorn Ultimate Burger (klimatavtryck 0,27 kg CO2e per burgare)

1 veganskt burgerbröd modell ”potatobun” toppat med vallmofrön

Srirachamajonnäs

Rödkålsslaw med jamaican jerkkrydda

1 skiva vegansk cheddar

Isbergssallad

Skivad jalapeño

1.   Grilla eller stek Quorn Ultimate Burger enligt anvisningar på paketet.

2.   Montera burgaren med bröd, srirachamajonnäs, rödkålsslaw, Quorn Ultimate Burger, vegansk cheddar, isbergssallad, skivad jalapeño och toppa med brödlock.

Dela denna artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-post

Nyhetsbrev.

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!