fbpx

Maskrosburgare vs Tigervrål i jämn kamp

Bea Szenfeld segrare i burgarbattle

Designern Bea Szenfeld ställdes mot Teddybears Patrik Arve i Quorn Ultimate Burger Battle. Efter tre jämna ronder stod Bea som segrare med rondsiffrorna 2-1.

  Jag har varit vegan i många år och tycker det är så roligt att Quorn satsar på en vegansk superburgare. Min maskrosburgare gav Patriks tigervrål en riktig match! Säger Bea Szenfeld, designer och hållbarhetsinspiratör.

Uppgiften var att med nya veganska Quorn Ultimate Burger ta fram en klimatsmart superburgare som är lika snäll mot planeten som GOD!

– Det ska vara lätt och gott att göra klimatsmarta val – även under grillsäsongen! Säger Ami Blackburn European Brand Manager på Quorn Foods.

Vännerna gjorde upp i jämn kamp

Patrik och Bea är goda vänner som båda har varit veganer i många år. Båda är också engagerade i klimatfrågan. Bea valde att inspireras av superväxten maskros och ställde upp med en jordnära burgare kallad Bea’s Ultimate Dandelion smaksatt med en läcker sesam-hoisinmayo och krispig inlagd gurka. 

Patrik gick den heta vägen och presenterade sin käftsmäll Patrik’s Ultimate GRRR med srirachamayo, jalapeño och jamaican jerkkryddad rödkålsslaw.

Klimatberäkningar

Quorn klimatberäknar både sina produkter och sina recept, Quorn Ultimate Burger har ett klimatavtryck på 0,27 kg CO2e/styck. En hållbar daglig klimatbudget för mat är 2,5 kg CO2e/person.

Bea’s Ultimate Dandelion har ett totalt klimatavtryck på 0,5 kg CO2e. Motsvarande burgare med nötkött hade haft ett klimatavtryck på 1,99 kg CO2e.

Patrik’s Ultimate GRRR har ett totalt klimatavtryck på 0,46 kg CO2e. Motsvarande burgare med nötkött hade haft ett klimatavtryck på 1,95 kg CO2e.

Foto-Pressbild

 

Quorn Ultimate Burger Battle

Bea Szenfeld och Patrik Arve älskar burgare! Som veganer sedan flera år tillbaka är de nu överlyckliga över den nya veganska Quorn Ultimate Burger som precis lanserats i Sverige. Nu utmanar de varandra i en duell om vem som kan laga den godaste, mest klimatsmarta burgaren med nya Quorn Ultimate Burger. De fick skräddarsy sina egna personliga burgarrecept – vilken blir din favorit?

Bea’s Ultimate Dandelion
En vildvuxen vegansk burgare med jordnära smaker från maskros och rädisa. De asiatiska inslagen gör att burgaren verkligen lyfter och är en riktig one of a kind! Burgaren har ett klimatavtryck på 0,5 kg CO2e. Motsvarande burgare med nötkött har ett klimatavtryck på 1,99 kg CO2e.

Recept Bea’s Ultimate Dandelion

1 Quorn Ultimate Burger (klimatavtryck 0,27 kg CO2e per burgare)

1 veganskt burgarbröd toppat med svarta sesamfrön

Rostad sesammajonnäs med hoisinsås

Maskrosblad

Snabbinlagd gurka med sesamfrön

Chilirostad morotsspagetti

Skivad rädisa

  1. Grilla eller stek Quorn Ultimate Burger enligt anvisningar på paketet.
  2. Montera burgaren med bröd, sesammajonnäs, maskrosblad, inlagd gurka, Quorn Ultimate Burger, chilirostad morotsspagetti, skivad rädisa och toppa med brödlock.

Patrik’s Ultimate GRRR

En vegansk smaksensation till burgare som får extra sting av srirachamajonnäs. Den krämiga rödkålsslawn med jamaican jerkkrydda tar dig till Karibien och tillbaka! Burgaren har ett klimatavtryck på 0,46 kg CO2e. Samma burgare med nötkött har ett klimatavtryck på 1,95 kg CO2e.

Recept Patrik’s Ultimate GRRR

1 Quorn Ultimate Burger (klimatavtryck 0,27 kg CO2e per burgare)

1 veganskt burgerbröd modell ”potatobun” toppat med vallmofrön

Srirachamajonnäs

Rödkålsslaw med jamaican jerkkrydda

1 skiva vegansk cheddar

Isbergssallad

Skivad jalapeño

1.   Grilla eller stek Quorn Ultimate Burger enligt anvisningar på paketet.

2.   Montera burgaren med bröd, srirachamajonnäs, rödkålsslaw, Quorn Ultimate Burger, vegansk cheddar, isbergssallad, skivad jalapeño och toppa med brödlock.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-post
Restaurang

#vartannatbord

Ett stort antal restauranger i Stockholm har på eget initiativ börjat boka vartannat bord på sina krogar. Uppropet #vartannatbord ska få fler personer att äta ute med en begränsad risk för spridning av coronaviruset.

Läs artikel
Notis

De omorganiserar för att möta krisen.

På grund av minskad orderingång ifrån exportmarknader, minskat antal mässor, events och provningar under den rådande corona-spridningen gör High Coast Whisky en omorganisation för att klara de nya förutsättningarna och förbättra sin likviditet.

Läs artikel

Nyhetsbrev.

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!