Mariestad

Mariestads limiterade samlingsserie och jubileumsbok hyllar Den Stora Smakresan

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Mariestads lanserar nu en exklusivt framtagen samlingsserie med alla de åtta limiterade brygderna sprungna ur Den Stora Smakresan. Dessutom har de fyra resorna dokumenterats i en jubileumsbok innehållande brygdernas unika recept, matrecept från en rad Årets Kock-vinnare som Filip Fastén och Thomas Sjögren, samt bilder tagna under resorna.

Mariestads bryggmästare Richard Bengtsson har under fyra år rest på sin årliga inspirationsresa, Den Stora Smakresan, runt om i Sverige och med sista stopp i Berlin. Varje smakresa har resulterat i två specialutgåvor som sålts i begränsad upplaga på Systembolaget. Som en hyllning till Den Stora Smakresan bryggs nu alla brygder återigen, för första gången tillsammans, och säljs som en limiterad samlingsserie bestående av åtta flaskor. Därmed finns nu en andra chans att köpa de unika brygderna.

– Alla mina sinnen skärptes under dessa smakresor och en doft, en färg eller en känsla blev startskotten till nya brygder. Resorna har inspirerat och utmanat mig att tänka om och nytt, samtidigt som jag värnat om Mariestads genuina historia och långa traditioner., säger Richard Bengtsson.

Smakresorna har gått med kanalbåten M/S Juno på Göta Kanal från Stockholm till Mariestad, med Ostindiefararen Göteborg på Västkusten till slutdestination Marstrand, med Inlandsbanan till Storuman i norr och för den sista smakresan flög bryggmästaren med den berömda DC3an Daisy till Gotland och vidare till Berlin – Bengtssons gamla hemstad och där han en gång i tiden fann sin passion för öl.

Den stora Smakresan – Boken

På smakresorna har Årets Kock-vinnarna Thomas Sjögren, Filip Fastén, Jimmi Eriksson och Johan Backeus skapat maträtter speciellt framtagna till varje brygd. Kockarnas recept har nu samlats i Den stora Smakresan – Boken, som även innehåller bilder från alla resor samt Richard Bengtsons unika recept på alla åtta ölbrygder. Boken finns ute i handeln nu och går bland annat att köpa här:  https://mariestads.se/bestall Pris: 229 kr ink frakt

– Mariestads smakresor har varit en av höjdpunkterna under de senaste åren. De har gjort det möjligt för mig och många andra att uppleva flera nya magiska smakupplevelser med en rad ölsorter som man aldrig fått chansen att prova annars. Att dessutom ha fått äran att kombinera dem med mat var både lärorikt och ett minne för livet., säger Årets Kock-vinnaren Thomas Sjögren.

Här kan du beställa samlingsserien: https://www.systembolaget.se/dryck/ol/mariestads-8014009

Samlingsserien innehåller:

  • Kanalporter – en porter, 6.0%
  • Ekfatslagrad Imperial – en ekfatslagrad extra stark lager, 8.0%
  • Ostindien Strong Ale – en strong ale, 10.2%
  • Rökig kustlager – en rauchbier, 6.0%
  • Svart Inlandspilsner – en schwarzbier, 4.8%
  • Mariestads Dampfbier – en steambeer, 6.5%
  • Emmer Porter – en baltisk porter, 7.5%
  • Islagrad Rothpils – en röd eisbier, 7.0%

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.