När högsommar och semester nu står för dörren delar Cointreau med sig av ett recept på en flädermargarita, med smak av sommar.
Vi närmar oss juli och snart blommar den svenska högsommaren – och likaså flädern. Fläderträdet blommar oftast under juli och är ett av attributen som många anser sätter både doft och smak till den svenska sommaren. Skåla in semestern i år med en syrlig och god flädermargarita, med smak av sommar.
Så här blandar du sommarens vackraste Flädermargarita:
Ingredienser
- 4 cl Tequila
- 2 cl Cointreau
- 2 cl Limejuice
- 2 cl Koncentrerad flädersaft (gärna hemmagjord)
- Flingsalt
Instruktioner
- Mät upp Cointreau, tequila, limejuice och flädersaft i en shaker och skaka ordentligt tillsammans med is.
- Saltkanta ett coupetglas med hjälp av limejuice och flingsalt.
- Sila upp drinken i glaset och garnera gärna med en fläderblomma.
- Skål!